Skip to main content
Bowl met miso-courgette en sojabonensalade
Bowl met miso-courgette en sojabonensalade

Bowl met miso-courgette en sojabonensalade

met rijst, pittige bosui-salsa, cashewnoten en komkommer

4.1
(88)

Sojabonen, ook wel edamame genoemd, groeien in trossen aan takken. De naam komt dan ook van het Japanse woord ‘eda’, dat tak betekent, en ‘mame’, dat bonen betekent - ‘bonen aan takken’ dus!

Labels:
Plantaardig
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Cashewnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

½ stuk(s)

Courgette

15 gram

Witte miso

(Bevat: Soja, Tarwe)

20 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Tarwe)

10 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Rode peper

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat: Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

50 gram

Sojabonen

(Bevat: Soja)

¼ bosje(s)

Bosui

¼ stuk(s)

Komkommer

5 gram

Gemberpuree

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat: Soja, Tarwe, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2979 kJ
Energie (kcal)712 kcal
Vetten31.8 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten85.4 g
waarvan suikers18.6 g
Vezels4.7 g
Eiwitten18.7 g
Zout5.1 g
Potassium318.8 mg
Calcium48.6 mg
Iron1.1 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan met deksel
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat uitstomen.
  • Halveer de courgette door de lengte. Kerf met een mes een ruitjespatroon in het vruchtvlees, maar snijd niet helemaal door de courgette heen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgette, afgedekt, 5 - 8 minuten met de snijkant naar beneden.
Saus maken
2
  • Meng in een kleine kom de witte miso (let op: zout! Gebruik naar smaak) met de honing, de gemberpuree en de helft van de sojasaus (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Draai de courgette om en verdeel de misosaus erover. Draai opnieuw om en verlaag het vuur. Bak 1 minuut met de snijkant naar beneden.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/4 van de sojasaus en voeg tijdens het serveren eventueel meer toe naar smaak.

Dressing maken
3
  • Snijd de bosui in fijne ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Meng in een kleine kom de rode peper met de sesamolie, de furikake, de bosui en de helft van de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een saladekom de mayonaise met de overige sojasaus. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de komkommer in plakken. Voeg de komkommer en de sojabonen toe aan de saladekom en schep goed om.
  • Meng de suiker, een snufje zout en de overige wittewijnazijn door de rijst. 
  • Serveer de rijst over diepe borden. Leg de miso-courgette erbovenop en verdeel de sojabonen-komkommersalade ernaast.
  • Garneer met de bosui-salsa en de cashewnoten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders