Kipfajita's met mini-tortilla's
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfajita's met mini-tortilla's

Kipfajita's met mini-tortilla's

met avocado, cheddar en verse koriander

Fajita is een echte tex-mex klassieker. Tex staat voor Texas, en de keuken behoort tot de Tejanos - de Spaans-Mexicaanse bewoners van deze staat.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse koriander

¼ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Kip met fajitakruiden

3 stuk(s)

Witte tortilla

15 gram

Geraspte cheddar

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)742 kcal
Energie (kJ)3105 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers11 g
Vezels8.2 g
Eiwitten31 g
Zout1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel

Instructies

Paprika bakken
1

Snijd de paprika's in dunne reepjes (zie Tip).Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.Bak de paprika's, afgedekt en met een flinke snuf zout, 6 minuten in de hapjespan.

Tip: Verhit de olijfolie vast als je op de helft bent met snijden. Dan is de olie goed op temperatuur en kun je gelijk gaan bakken.

Smaakmakers snijden
2

Snijd ondertussen de avocado doormidden en verwijder de pit en de schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.Snijd de tomaat in blokjes, de koriander grof en de limoen in partjes.

Tip: Wist je dat avocado een positief effect heeft op je cholesterolgehalte? Dit komt doordat de vrucht rijk is aan gezonde onverzadigde (plantaardige) vetten, die je hart en bloedvaten gezond houden.

Kip toevoegen
3

Voeg de kip met fajitakruiden toe aan de gebakken paprika.Bak 3 - 4 minuten mee.Roer de kip ondertussen los met een houten spatel.

Serveren
4

Verdeel de kip en paprika over de mini-tortilla's (zie Tip).Leg de tomatenblokjes en avocado erop en garneer met cheddar en koriander.Serveer met de limoenpartjes.

Tip: Warm de tortilla's naar wens op in de oven of magnetron.