HelloFresh
topBanner
Kipfajita's met mini-tortilla's

Kipfajita's met mini-tortilla's

met avocado, cheddar en verse koriander

Lees meer

Fajita is een echte tex-mex klassieker. Tex staat voor Texas, en de keuken behoort tot de Tejanos - de Spaans-Mexicaanse bewoners van deze staat.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Paprika

1 stuks

Avocado

2 stuks

Pruimtomaat

10 g

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

½ stuks

Limoen

200 g

Kip met fajitakruiden

6 stuks

Mini-tortilla's

(BevatGlutenbevattende granen)

25 g

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3105 kJ
Energie (kcal)742 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels9 g
Eiwitten31 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snijd de paprika's in dunne reepjes (zie Tip).Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.Bak de paprika's, afgedekt en met een flinke snuf zout, 6 minuten in de hapjespan.

2

Snijd ondertussen de avocado doormidden en verwijder de pit en de schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.Snijd de tomaat in blokjes, de koriander grof en de limoen in partjes.

3

Voeg de kip met fajitakruiden toe aan de gebakken paprika.Bak 3 - 4 minuten mee.Roer de kip ondertussen los met een houten spatel.

4

Verdeel de kip en paprika over de mini-tortilla's (zie Tip).Leg de tomatenblokjes en avocado erop en garneer met cheddar en koriander.Serveer met de limoenpartjes.