Skip to main content
Kipworstjes met kruidige rijst

Kipworstjes met kruidige rijst

met knoflook-snijbonen in basilicumcrème

3.8
(1K)

De kipworstjes zijn gemaakt van lokale scharrelkippetjes en gekruid met paprika, oregano en tijm - ze bevatten speciaal voor ons minder zout!

Labels:
Familie
Familie

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Basmatirijst

100 gram

Gesneden snijbonen

15 ml

Basilicumcrème

2 stuk(s)

Gekruide kipworstjes

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)638 kcal
Energie (kJ)2670 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers5 g
Vezels6.5 g
Eiwitten25 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.Snipper de ui.Pers de knoflook of snijd fijn.Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijbonen bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de knoflook en ui 1 - 2 minuten aan.Voeg de gesneden snijbonen toe en bak nog 10 – 12 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de basilicumcrème toe, roer goed door en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat snijbonen rijk zijn aan vezels voor gezonde darmen, calcium voor sterke botten, kalium voor een gezonde bloeddruk en ijzer voor een hoog energieniveau?

Kipworstjes bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek de pan af en bak nog 4 - 6 minuten verder. Keer regelmatig om.Snijd ondertussen de bieslook en bladpeterselie grof.Snijd de tomaat in blokjes.

Serveren
4

Meng de verse kruiden en de tomatenblokjes met de gekookte rijst. Breng op smaak met peper en zout.Verdeel de kruidenrijst over de borden. Serveer de kipworstjes en snijbonen ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders