HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKipworstjes Met Kruidige Rijst
topBanner
Kipworstjes met kruidige rijst

Kipworstjes met kruidige rijst

met knoflook-snijbonen in basilicumcrème

Lees meer

De kipworstjes zijn gemaakt van lokale scharrelkippetjes en gekruid met paprika, oregano en tijm - ze bevatten speciaal voor ons minder zout!

Labels:Lekker snelFamilie
Allergenen :

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

140 gram

Basmatirijst

200 gram

Gesneden snijbonen

1 stuk(s)

Basilicumcrème

4 stuk(s)

Gekruide kipworst

10 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

(Kan bevattenSelderij)

2 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2670 kJ
Energie (kcal)638 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers5.0 g
Vezels7 g
Eiwitten25 g
Zout1.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.Snipper de ui.Pers de knoflook of snijd fijn.Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de knoflook en ui 1 - 2 minuten aan.Voeg de gesneden snijbonen toe en bak nog 10 – 12 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de basilicumcrème toe, roer goed door en breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek de pan af en bak nog 4 - 6 minuten verder. Keer regelmatig om.Snijd ondertussen de bieslook en bladpeterselie grof.Snijd de tomaat in blokjes.

4

Meng de verse kruiden en de tomatenblokjes met de gekookte rijst. Breng op smaak met peper en zout.Verdeel de kruidenrijst over de borden. Serveer de kipworstjes en snijbonen ernaast.