
De kipworstjes zijn gemaakt van lokale scharrelkippetjes en gekruid met paprika, oregano en tijm - ze bevatten speciaal voor ons minder zout!
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
75 gram
Basmatirijst
100 gram
Gesneden snijbonen
15 ml
Basilicumcrème
2 stuk(s)
Gekruide kipworstjes
5 gram
Verse bladpeterselie en bieslook
1 stuk(s)
Tomaat
naar smaak
Peper en zout
1 el
Olijfolie

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.Snipper de ui.Pers de knoflook of snijd fijn.Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de knoflook en ui 1 - 2 minuten aan.Voeg de gesneden snijbonen toe en bak nog 10 – 12 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de basilicumcrème toe, roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat snijbonen rijk zijn aan vezels voor gezonde darmen, calcium voor sterke botten, kalium voor een gezonde bloeddruk en ijzer voor een hoog energieniveau?

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek de pan af en bak nog 4 - 6 minuten verder. Keer regelmatig om.Snijd ondertussen de bieslook en bladpeterselie grof.Snijd de tomaat in blokjes.

Meng de verse kruiden en de tomatenblokjes met de gekookte rijst. Breng op smaak met peper en zout.Verdeel de kruidenrijst over de borden. Serveer de kipworstjes en snijbonen ernaast.