
Seroendeng is een kruidig Javaans bijgerecht gemaakt van gedroogde kokos. Het komt oorspronkelijk uit Indonesië en wordt meestal gegeten bij rijstgerechten. Afhankelijk van de andere ingrediënten in het recept kan het zoet of pittig zijn!
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
75 gram
Jasmijnrijst
2 stuk(s)
Ei
(Bevat: Ei)
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Paprika
70 gram
Mais in blik
50 gram
Wittekool en wortel
½ stuk(s)
Limoen
5 gram
Verse bladpeterselie en koriander
(Kan bevatten: Selderij)
½ zakje(s)
Peruaanse kruidenmix
10 gram
Ongezouten pinda's
(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Pistachenoten, Macadamianoten, Amandelnoten, Noten, Hazelnoten, Pecannoten, Sesamzaad, Walnoten, Paranoten, Cashewnoten)
5 gram
Kokosrasp
(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)
½ zakje(s)
Zoet-pittige chilisaus
175 ml
Water voor de rijst
1 el
Zonnebloemolie
½ el
[Plantaardige] mayonaise
½ el
Water voor saus
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Sambal



