Skip to main content
Mafaldine met burrata en pittige panko-topping
Mafaldine met burrata en pittige panko-topping

Mafaldine met burrata en pittige panko-topping

in romige saus met kappertjes en cherrytomaten

4.1
(244)

De kruidenroomkaas in dit recept bevat smaakmakers als bieslook, peterselie en knoflook. Het maakt dit gerecht lekker romig en geeft het recept een extra smaakboost!

Labels:
Veggie
Extra Veggies
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Mafaldine

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Soja)

½ stuk(s)

Rode ui

125 gram

Rode cherrytomaten

100 gram

Passata

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ bol(len)

Burrata

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Tarwe)

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

15 gram

Kappertjes

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¾ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3279 kJ
Energie (kcal)784 kcal
Vetten29.6 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten99.5 g
waarvan suikers21.1 g
Vezels11.2 g
Eiwitten25.7 g
Zout1.6 g
Potassium722.8 mg
Calcium26.9 mg
Iron0.6 mg

Benodigdheden

Pan
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Pasta koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel de aangegeven hoeveelheid van het bouillonblokje erboven.
  • Kook de pasta 7 - 9 minuten.
  • Bewaar wat van het kookvocht, giet de rest af en laat de pasta uitstomen.
Saus maken
2
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een hapjespan en bak de cherrytomaten 2 minuten op middelhoog vuur.
  • Snijd de ui in halve ringen. Voeg de ui toe aan de pan en bak 4 minuten mee.
  • Blus af met de balsamicoazijn en voeg dan de passata, roomkaas, suiker en eventueel wat kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng goed en laat de saus op laag vuur sudderen tot het serveren.
Panko bakken
3
  • Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd in dunne ringen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de panko, de knoflook en rode peper tot de panko goudbruin kleurt. 
  • Snijd de tomaat in blokjes.
Serveren
4
  • Meng de pasta goed door de saus.
  • Serveer de pasta met saus op diepe borden. Top af met de burrata en in tomatenblokjes.
  • Besprenkel met extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Garneer met de panko en de kappertjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders