Gegratineerde pastaschotel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gegratineerde pastaschotel

Gegratineerde pastaschotel

met broccoli en zongedroogde tomaten

Wist je dat je conchiglie, het Italiaanse woord voor schelpje, uitspreekt als con-keel-yay?

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Broccoli

90 gram

Conchiglie

1 stuk(s)

Knoflookteen

¾ stuk(s)

Ui

35 gram

Semi-gedroogde tomatenmix

5 snufje

Nootmuskaat

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte emmentaler

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Panko paneermeel

Zelf toevoegen

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)637 kcal
Energie (kJ)2666 kJ
Vetten54.1 g
waarvan verzadigd26.9 g
Koolhydraten20.4 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels6 g
Eiwitten20.6 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote hapjespan met deksel
Rasp
Ovenschaal
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng, in een pan met deksel, ruim water met een snuf zout aan de kook voor de conchiglie en de broccoli.
  • Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes.
  • Kook de conchiglie, afgedekt, 12 - 14 minuten al dente. Voeg de broccoli na 8 minuten toe. Giet af maar bewaar een beetje van het kookvocht. Laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere vitamine B, C en E, én calcium, kalium en ijzer.

Snijden
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. (zie weetje)
  • Hak de semi-gedroogde tomaten grof.
  • Rasp een mespuntje nootmuskaat per persoon met een fijne rasp.
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Saus maken
3
  • Doe de knoflook en ui in de hapjespan en bak 4 - 5 minuten zacht. Voeg de semi-gedroogde tomaten toe en bak 1 minuut.
  • Blus af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon en voeg de kookroom toe. Breng op smaak met peper, zout en de nootmuskaat en laat 2 - 3 minuten koken.
  • Meng 2 el kookvocht per persoon door de saus samen met de conchiglie, broccoli, helft van de emmentaler, helft van de cheddar en roer goed door. Voeg extra kookvocht toe als het te droog wordt.
Serveren
4
  • Meng de overige cheddar en emmentaler met de panko in een kleine kom.
  • Voeg de conchiglie toe aan een ovenschaal en bestrooi met het kaas en panko mengsel. Bak 10 - 15 minuten in de oven of tot de kaas een goudbruine korst vormt.
  • Verdeel de gegratineerde pastaschotel over de borden en serveer.