Skip to main content
Veggie vissticks met romige yoghurt-dille aardappelsalade

Veggie vissticks met romige yoghurt-dille aardappelsalade

met cherrytomaten-mesclunsalade en citroenpartjes

Mesclun is een Franse salademix, afkomstig uit de Provence. De naam betekent 'mengsel' in het Provençaalse dialect en omdat het alleen jonge slablaadjes bevat, is het doorgaans erg mals.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Plantaardige vissticks

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Gerst, Gluten, Haver, Mosterd, Soja)

250 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Citroen

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Mesclun

65 gram

Rode cherrytomaten

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

½ tl

Mosterd

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Water voor saus

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1.5 el

Extra vierge olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3782 kJ
Energie (kcal)904 kcal
Vetten53.7 g
waarvan verzadigd7.5 g
Koolhydraten79.4 g
waarvan suikers16.8 g
Vezels20.1 g
Eiwitten17.7 g
Zout1.8 g
Potassium335.6 mg
Calcium14.5 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Grote kom
Pan
Koekenpan
Grote saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan.
  • Was de krieltjes en snijd in plakjes van 1 cm dik.
  • Kook de krieltjes 12 - 15 minuten en giet af. Spoel af onder koud water en houd apart.
  • Snijd de komkommer in dunne plakjes en voeg toe aan een grote kom. Voeg een snufje zout toe en schep goed om. Laat 10 minuten staan ​​en giet dan het overtollige vocht af.
Vissticks bakken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vissticks in 4 - 6 minuten rondom bruin.
  • Snipper ondertussen de ui en snijd de dille fijn.
  • Pers de helft van de citroen uit. Snijd de overige citroen in partjes.
  • Halveer de rode cherrytomaten.
Salade maken
3
  • Meng in een grote saladekom de extra vierge olijfolie met de suiker, de helft van de ui en de helft van de wittewijnazijn.
  • Voeg de mesclun, de cherrytomaten en wat citroensap naar smaak toe.
  • Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Houd apart tot serveren.
Serveren
4
  • Meng in een grote kom de yoghurt met de mayonaise, dille, mosterd, de overige ui en de overige wittewijnazijn. Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Voeg de komkommer en krieltjes toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de aardappelsalade met de salade, de vissticks en de citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders