Japanse noedelsoep met kipfilet

Japanse noedelsoep met kipfilet

Met kastanjechampignons en paksoi

25 minuten
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.3 / 4van de 464 beoordelingen
Lees meer

Japanse noedelsoep, ook wel ramen, is makkelijk te maken en supersmaakvol. Het is een lichte soep waar je een heleboel groenten in kwijt kunt. Vandaag maak je de soep met gemarineerde kipfiletreepjes. Wil je het gerecht nog meer pit geven? Bak dan wat zaadjes van de rode peper mee.

Labels:Calorie-focusEten binnen 3 dagenFamilyLactosevrijQuick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenSoja
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 cm

Verse gember

½ stuks

Rode peper

250 g

Kastanjechampignons

150 g

Paksoi

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Japans gemarineerde kipfiletreepjes

200 g

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

10 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

1000 ml

Kippenbouillon

3 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2159 kJ
Energie (kcal)516 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd4.9 g
Koolhydraten38 g
waarvan suikers5.2 g
Vezels4 g
Eiwitten29 g
Zout8.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Cutting Board
Fruitmesje
Schilmesje
Wok met deksel
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Bouillon bereiden
Bouillon bereiden
1

Bereid de kippenbouillon.

Snijden
Snijden
2

Schil de gember en snijd of rasp de gember fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakken. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi grof.

Bakken
Bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en de rode peper 2 – 3 minuten op middellaag vuur. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kastanjechampignons en de paksoi toe en bak nog 2 minuten.

Soep koken
Soep koken
4

Voeg de bouillon toe aan de wok of soeppan en laat 6 minuten, afgedekt zachtjes koken. Voeg na 3 minuten de udonnoedels toe.

Op smaak brengen
Op smaak brengen
5

Voeg 1 tl sojasaus per persoon toe aan de soep en breng verder op smaak met peper en eventueel extra sojasaus.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen.