Skip to main content
Thais gekruide hamburger met chili-mayonaise
Thais gekruide hamburger met chili-mayonaise

Thais gekruide hamburger met chili-mayonaise

met zoete puntpaprika, zoetzure groenten en sesamfrietjes

4.2
(903)

Waar heeft 1 rode paprika 3 keer zoveel van als een sinaasappel? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Allergenen:
Mosterd
Ei
Soja
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Volkoren mini-hamburgerbol

stuk(s)

Mini-hamburgerbol

5 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

¼ stuk(s)

Limoen

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

½ stuk(s)

Ui

⅓ stuk(s)

Rode paprika

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

25 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

1 stuk(s)

Half-om-half hamburger met Thaise kruiden

5 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Tarwe)

5 gram

Sesamzaad

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

½ el

Suiker

Voedingswaarden

Energie (kcal)935 kcal
Energie (kJ)3913 kJ
Vetten58 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers20 g
Vezels7 g
Eiwitten35 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in frieten van 1 cm dik. Meng in een kom de aardappelen met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om. Bak de hamburgerbol de laatste 4 - 5 minuten mee.

Zoetzuur maken
2

Haal de blaadjes van de takjes verse kruiden en snijd fijn. Pers de limoen uit. Maak in een kom een dressing van per persoon: 2 el limoensap, 1/2 el suiker en een snuf zout. Meng de verse kruiden, de rode kool, witte kool en wortel met de zoetzure dressing. Zet apart en schep af en toe om.

Groenten snijden
3

Snijd de ui en de rode puntpaprika in dunne halve ringen. Meng in een kleine kom de zoet-pittige chilisaus met de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de zoet-pittige chilisaus en de mayonaise.

Bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de hamburger samen met de ui en rode puntpaprika 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is. Voeg in de laatste minuut de sojasaus toe aan de groenten.

Hamburger maken
5

Snijd de hamburgerbol open en besmeer de hamburgerbollen met een laagje chili-mayonaise. Beleg elk broodje met een deel van de zoetzure groenten, een hambuger, de gebakken ui en rode puntpaprika. Haal de frieten uit de oven en meng met het sesamzaad.

Serveren
6

Verdeel de Thaise burgers over de borden. Serveer met de sesamfrieten, de zoetzure groenten en de overige chili-mayonaise.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders