Thais gekruide hamburger met chili-mayonaise
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thais gekruide hamburger met chili-mayonaise

Thais gekruide hamburger met chili-mayonaise

met zoete puntpaprika, zoetzure groenten en sesamfrietjes

Waar heeft 1 rode paprika 3 keer zoveel van als een sinaasappel? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Allergenen :
Mosterd
Eieren
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Volkoren mini-hamburgerbol

stuk(s)

Mini-hamburgerbol

5 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

¼ stuk(s)

Limoen

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

½ stuk(s)

Ui

⅓ stuk(s)

Rode paprika

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Half-om-half hamburger met Thaise kruiden

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 gram

Sesamzaad

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

½ el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)935 kcal
Energie (kJ)3913 kJ
Vetten58 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers20 g
Vezels7 g
Eiwitten35 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in frieten van 1 cm dik. Meng in een kom de aardappelen met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om. Bak de hamburgerbol de laatste 4 - 5 minuten mee.

Zoetzuur maken
2

Haal de blaadjes van de takjes verse kruiden en snijd fijn. Pers de limoen uit. Maak in een kom een dressing van per persoon: 2 el limoensap, 1/2 el suiker en een snuf zout. Meng de verse kruiden, de rode kool, witte kool en wortel met de zoetzure dressing. Zet apart en schep af en toe om.

Groenten snijden
3

Snijd de ui en de rode puntpaprika in dunne halve ringen. Meng in een kleine kom de zoet-pittige chilisaus met de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de zoet-pittige chilisaus en de mayonaise.

Bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de hamburger samen met de ui en rode puntpaprika 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is. Voeg in de laatste minuut de sojasaus toe aan de groenten.

Hamburger maken
5

Snijd de hamburgerbol open en besmeer de hamburgerbollen met een laagje chili-mayonaise. Beleg elk broodje met een deel van de zoetzure groenten, een hambuger, de gebakken ui en rode puntpaprika. Haal de frieten uit de oven en meng met het sesamzaad.

Serveren
6

Verdeel de Thaise burgers over de borden. Serveer met de sesamfrieten, de zoetzure groenten en de overige chili-mayonaise.