Bulgur is gemaakt van gebroken tarwekorrels die eerst gestoomd en gedroogd worden. Het resultaat is een volkoren product vol vezels, ijzer en B-vitaminen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Ui
150 gram
Pompoenblokjes
1 zakje(s)
Za'atar
(BevatSesamzaad)100 gram
Witte kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))250 gram
Rode cherrytomaten
150 gram
Bulgur
(BevatTarwe, GlutenKan bevattenSoja)20 gram
Pompoenpitten
(Kan bevattenPinda's, Noten, Sesamzaad)10 gram
Verse munt en bieslook
(Kan bevattenSelderij)40 gram
Rucola
(Kan bevattenSelderij)4 el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
2 el
Zwarte balsamicoazijn
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat met bakpapier. Meng met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 tl za'atar, peper en zout. Halveer de cherrytomaten.
Verspreid de rode ui over een grote ovenschaal. Leg de witte kaas in zijn geheel op de rode ui (zie Tip). Leg de rode cherrytomaten eromheen. Voeg 1 1/2 el olijfolie per persoon toe en besprenkel met de overige za'atar. Bak samen met de pompoenblokjes 25 - 30 minuten in de oven, of tot de groenten gaar zijn en de witte kaas aan de randen goudbruin kleurt.
Tip: Let jij op je zout en calorie-inname? Gebruik dan de helft van de witte kaas en gebruik de overige kaas volgende dag tijdens de lunch.
Voeg de bulgur en ruim water toe aan een pan met deksel. Zorg dat de bulgur goed onder water staat. Voeg 1/4 bouillonblokje per persoon toe. Breng het water aan de kook en kook de bulgur in 10 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur. Rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de verse munt en bieslook fijn.
Tip: Wist je dat pompoenpitten van alle noten en pitten het rijkst zijn aan magnesium en fosfor? Magnesium is nodig voor sterke botten en gezonde spieren, fosfor voor sterke botten en tanden.
Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 el zwarte balsamicoazijn. Voeg de bulgur toe en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 50% van de ADH vezels bevat? De voornaamste bronnen zijn de bulgur en de 270 gram groente.
Meng de geroosterde tomaten, de pompoenblokjes en de witte kaas met de bulgur. Voeg de verse kruiden en pompoenpitten toe en verdeel de bulgursalade over de borden. Serveer eventueel met het overgebleven sap van de tomaten en garneer met de rucola (zie Tip).
Tip: De salade is het lekkerst als hij warm gegeten wordt, maar koud is hij ook lekker.