Schelpjes, pennen, elleboogjes - in Italië vernoemen ze de verschillende pasta's vaak naar hun vorm. Wat betekent gigli denk jij? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
3 stuk(s)
Knoflookteen
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
90 gram
Gigli
150 gram
Broccolirijst
165 ml
Biologische halfvolle melk
50 gram
Geraspte emmentaler
25 gram
Geraspte oude Goudse kaas
140 gram
Mais in blik
15 gram
Panko paneermeel
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Bloem
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook ruim gezouten water in een pan met deksel. Pers de knoflook of snijd fijn. Kook de gigli, afgedekt, 8 - 10 minuten al dente. Giet af, maar bewaar een beetje van het kookvocht. Laat zonder deksel uitstomen.
Tip:
Verhit 1/2 el olijfolie persoon in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg 1/2 el bloem per persoon, de Mexicaanse kruiden en de knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg 1/3 van de melk toe en roer met een garde tot de melk is opgenomen en de saus indikt. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige melk. Breng op smaak met peper en zout. Meng tenslotte 3/4 van de emmentaler en de helft van de oude kaas door de saus.
Haal de saus van het vuur en meng de mais, gigli en broccolirijst erdoorheen. Giet de inhoud van de pan in een ovenschaal en strooi de overige emmentaler en oude kaas en de panko over de pastaschotel. Gratineer 15 - 20 minuten in de oven.
Tip: Heeft je oven een grillstand? Grill de ovenschotel de laatste 5 minuten nog even voor een knapperig korstje.
Verdeel de vegetarische mac & cheese over de borden.