Schelpjes, pennen, elleboogjes - in Italië vernoemen ze de verschillende pasta's vaak naar hun vorm. Wat betekent gigli denk jij? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
3 piece
Garlic
½ sachet(s)
Mexican-style spices
90 g
Gigli
150 g
Broccoli rice
165 milliliters
Organic semi-skimmed milk
50 g
Grated emmentaler
25 g
Grated aged Gouda
140 g
Corn
15 g
Panko breadcrumbs
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Flour
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook ruim gezouten water in een pan met deksel. Pers de knoflook of snijd fijn. Kook de gigli, afgedekt, 8 - 10 minuten al dente. Giet af, maar bewaar een beetje van het kookvocht. Laat zonder deksel uitstomen.
Tip:
Verhit 1/2 el olijfolie persoon in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg 1/2 el bloem per persoon, de Mexicaanse kruiden en de knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg 1/3 van de melk toe en roer met een garde tot de melk is opgenomen en de saus indikt. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige melk. Breng op smaak met peper en zout. Meng tenslotte 3/4 van de emmentaler en de helft van de oude kaas door de saus.
Haal de saus van het vuur en meng de mais, gigli en broccolirijst erdoorheen. Giet de inhoud van de pan in een ovenschaal en strooi de overige emmentaler en oude kaas en de panko over de pastaschotel. Gratineer 15 - 20 minuten in de oven.
Tip: Heeft je oven een grillstand? Grill de ovenschotel de laatste 5 minuten nog even voor een knapperig korstje.
Verdeel de vegetarische mac & cheese over de borden.