BestellenCadeaubon
Kippendijfilet met spek en paddenstoelen in romige saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Kippendijfilet met spek en paddenstoelen in romige saus

met broccolini en verse pasta

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kippendijfilet

25 gram

Spekreepjes

90 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

50 gram

Broccolini

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse krulpeterselie en tijm

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Ui

125 gram

Verse pappardelle

(Bevat Eieren, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

[Zoutarm] kippenbouillonblokje

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

75 ml

Water voor saus

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4063 kJ
Energie (kcal)971 kcal
Vetten50 g
waarvan verzadigd23.6 g
Koolhydraten81.9 g
waarvan suikers4.9 g
Vezels5.7 g
Eiwitten44.9 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Rasp
Koekenpan met deksel

Instructies

1

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta. Wrijf de kippendijen in met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur, voeg de kippendij toe en bak in 4 - 6 minuten rondom goudbruin. Bak de spekreepjes de laatste 4 minuten mee. Haal de kip en spekjes uit de pan en bewaar apart. 

2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de peterselie grof. Rasp de parmigiano reggiano.

3

Verhit de hapjespan van de kip opnieuw op middelhoog vuur. Bak de gemengde paddenstoelen en de ui 2 - 3 minuten op hoog vuur of tot wanneer de champignons bruin kleuren. Voeg de knoflook en tijmtakjes toe en bak 2 - 3 minuten. 

4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de broccolini 4 - 6 minuten. Blus af met een scheutje water en bak, afgedekt, nog 4 - 5 minuten op middelhoog vuur.

Weetje: Broccolini wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine
B, C en E.

5

Voeg de room en per persoon 1 tl mosterd toe aan de paddenstoelen. Verkruimel per persoon 1/4 kippenbouillonblokje en voeg per persoon 75 ml water toe. Roer goed door. Voeg de kippendijfilet en spekjes toe en laat 5 - 6 minuten afgedekt sudderen op laag vuur. Breng eventueel op smaak met peper. Voeg de pasta toe aan de pan met kokend water en kook 4 - 6 minuten. 

6

Verdeel de pasta over de borden. Schep de kippendijfilet en paddenstoelenroomsaus over de pasta. Serveer met de broccolini. Garneer tot slot met de parmigiano reggiano en peterselie.