Kippendijfilet met spek en paddenstoelen in romige saus
met broccolini en verse pasta
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
1 stuk(s)
Kippendijfilet
25 gram
Spekreepjes
90 gram
Gemengde gesneden paddenstoelen
50 gram
Broccolini
½ stuk(s)
Knoflookteen
75 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Verse krulpeterselie en tijm
½ stuk(s)
Parmigiano Reggiano
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Ui
125 gram
Verse pappardelle
(Bevat Eieren, Tarwe)
Zelf toevoegen
1 el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Olijfolie
¼ stuk(s)
[Zoutarm] kippenbouillonblokje
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
75 ml
Water voor saus
Benodigdheden
Instructies
Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta. Wrijf de kippendijen in met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur, voeg de kippendij toe en bak in 4 - 6 minuten rondom goudbruin. Bak de spekreepjes de laatste 4 minuten mee. Haal de kip en spekjes uit de pan en bewaar apart.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de peterselie grof. Rasp de parmigiano reggiano.
Verhit de hapjespan van de kip opnieuw op middelhoog vuur. Bak de gemengde paddenstoelen en de ui 2 - 3 minuten op hoog vuur of tot wanneer de champignons bruin kleuren. Voeg de knoflook en tijmtakjes toe en bak 2 - 3 minuten.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de broccolini 4 - 6 minuten. Blus af met een scheutje water en bak, afgedekt, nog 4 - 5 minuten op middelhoog vuur.
Weetje: Broccolini wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine
B, C en E.
Voeg de room en per persoon 1 tl mosterd toe aan de paddenstoelen. Verkruimel per persoon 1/4 kippenbouillonblokje en voeg per persoon 75 ml water toe. Roer goed door. Voeg de kippendijfilet en spekjes toe en laat 5 - 6 minuten afgedekt sudderen op laag vuur. Breng eventueel op smaak met peper. Voeg de pasta toe aan de pan met kokend water en kook 4 - 6 minuten.
Verdeel de pasta over de borden. Schep de kippendijfilet en paddenstoelenroomsaus over de pasta. Serveer met de broccolini. Garneer tot slot met de parmigiano reggiano en peterselie.