topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegan pasta e fagioli

Vegan pasta e fagioli

in cherrytomatensaus met cannellinibonen en focaccia

Rigatoni - de naam van deze pastasoort komt van het Italiaanse woord rigato, dat gestreept betekent.

Labels:
Vegan
Allergenen :
Selderij
•Soja
•Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Mix van gesneden wortel en ui

5 gram

Verse bladselderij

(Bevat Selderij)

3 stuk(s)

Knoflookteen

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Laurierblad

15 gram

Witte miso

(Bevat Soja, Tarwe)

75 gram

Rigatoni

â…“ pak(ken)

Cannellinibonen

1 stuk(s)

Focaccia met zongedroogde tomaat

4 ml

Olijfolie met rozemarijn

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

150 ml

Water

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)818 kcal
Energie (kJ)3422 kJ
Vetten15 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten133 g
waarvan suikers21 g
Vezels15.6 g
Eiwitten29 g
Zout3 g

Benodigdheden

•Grote hapjespan met deksel
•Ovenrooster met bakpapier

Instructies

Ui en wortel fruiten
1

Verhit in een grote hapjespan met deksel 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Voeg de mix van ui en wortel toe en roerbak 5 - 6 minuten.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Snijden
2

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd intussen de verse bladselderij (inclusief takjes) grof. Pers of snijd de knoflook fijn.

Tomatensaus indikken
3

Voeg de cherrytomaten in blik, de verse bladselderij, de knoflook, de Italiaanse kruiden, het laurierblad en per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1/2 el witte miso toe aan de wortel en ui. Breng al roerend aan de kook en laat, zonder deksel, 3 - 4 minuten indikken.

Rigatoni koken
4

Voeg 200 ml water per persoon toe aan de hapjespan en meng goed. Weeg dan de juiste hoeveelheid rigatoni af en voeg samen met de cannellinibonen toe aan de hapjespan. Laat, afgedekt, 15 - 18 minuten koken in de saus. Roer af en toe over de bodem van de pan zodat de pasta niet gaat aanbakken. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Dit recept smaakt extra lekker als de pasta nog een bite heeft (al dente). Houd de tijd dus goed in de gaten of zet een kookwekkertje.

Focaccia afbakken
5

Leg de focaccia op een ovenrooster met bakpapier en bak in 6 - 8 minuten goudbruin in de oven.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en besprenkel naar smaak met de olijfolie met rozemarijn. Serveer met de focaccia.