topBanner
Surinaams gekruide kippendij en aardappel

Surinaams gekruide kippendij en aardappel

met ei en sperziebonen

Lees meer

Dit gerecht is geïnspireerd op Hindoestaans-Surinaamse masala kip - lekker met rijst, roti of op een broodje!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:Caloriebewust
Allergenen :Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

300 gram

Vastkokende aardappelen

⅔ zakje(s)

Garam masala

200 gram

Kippendijreepjes

300 gram

Sperziebonen

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

2 stuk(s)

Pruimtomaat

1 stuk(s)

Sjalot

1 zakje(s)

Surinaamse kruiden

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

350 ml

Water

⅔ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2613 kJ
Energie (kcal)625 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels12 g
Eiwitten39 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Dunschiller
Hapjespan of grote koekenpan
Deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng water aan de kook voor de sperziebonen en eieren in een pan met deksel. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Schil de aardappel en snijd in blokjes van 2 bij 2 cm.

2

Verhit1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan of hapjespan met deksel. Bak de ui, knoflook, Surinaamse kruiden en garam masala 2 - 3 minuten. Voeg de kippendijreepjes en aardappelblokjes toe en roerbak 3 - 4 minuten. Voeg toe per persoon: 175 ml water en 1/3 kippenbouillonblokje. Breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur iets lager. Laat, afgedekt, 13 - 16 minuten zachtjes koken.

3

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 2 gelijke stukken. Kook de eieren en sperziebonen 6 - 7 minuten. Giet daarna af. Laat de eieren schrikken onder koud water. Pel de eieren.

4

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Voeg de eieren en tomatenblokjes toe aan de pan met aardappel en kip. Haal het deksel van de pan en roer goed. Draai het vuur hoog, laat de saus 10 - 12 minuten inkoken tot gewenste dikte. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Breng op smaak met peper en zout.

5

Snipper ondertussen de sjalot. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan. Fruit de sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de sperziebonen toe aan de sjalot en roerbak het geheel 2 - 3 minuten op hoog vuur.

6

Verdeel de aardappel en kip over de borden met 1 ei per persoon. Schep de gebakken sperziebonen ernaast.