.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Ui
â…” stuk(s)
Courgette
50 gram
Doperwten
5 gram
Vers basilicum
40 gram
Feta
(BevatMelk (inclusief lactose))10 gram
Geroosterde hazelnoten
(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)½ stuk(s)
Baguette
(BevatGlutenbevattende granen)1 el
Olijfolie
360 ml
Water
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in grove stukken. Snijd de courgette in halve plakken van 1 - 2 cm dik.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en courgette 3 – 4 minuten. Voeg per persoon: 180 ml water, 1/4 groentebouillonblokje en de doperwten toe en breng, zonder deksel, aan de kook. Kook de soep 5 – 8 minuten. Pureer de soep glad met een staafmixer. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Scheur ondertussen het verse basilicum grof. Verbrokkel de feta. Hak de geroosterde hazelnoten grof.
Verdeel de soep over soepkommen. Garneer de soep met het verse basilicum, de feta en de geroosterde hazelnoten. Snijd de overige baguette van het voorgerecht in plakjes en serveer bij de soep.