
Frisse courgette-doperwtensoep CLASSIC
met feta, basilicum en hazelnoten
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Gluten
•Tarwe
•Gerst
•Rogge
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
⅓ stuk(s)
Courgette
50 gram
Doperwten
(Kan bevatten Selderij)
2.5 gram
Vers basilicum
20 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Geroosterde hazelnoten
1 stuk(s)
Baguette
(Bevat Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Noten, Sesamzaad)
Zelf toevoegen
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
180 ml
Water
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
Benodigdheden
•Soeppan
•Staafmixer
Instructies

1
- Pers de knoflook of snijd fijn.
- Snijd de ui in grove stukken.
- Snijd de courgette in halve plakken van 1 - 2 cm dik.

2
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en courgette 3 – 4 minuten.
- Voeg per persoon: 180 ml water, 1/4 groentebouillonblokje en de doperwten toe en breng, zonder deksel, aan de kook (zie Tip). Kook de soep 5 – 8 minuten.
- Pureer de soep glad met een staafmixer. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Tip: Kook de groene groenten zonder deksel, zodat ze hun frisgroene kleur beter behouden!

3
- Scheur ondertussen het verse basilicum grof.
- Verbrokkel de feta.
- Hak de geroosterde hazelnoten grof.
Tip: Heb je de soep van tevoren gemaakt? Verwarm deze dan zonder deksel op laag vuur, 10 minuten voor je hem gaat serveren.

4
- Verdeel de soep over soepkommen.
- Garneer de soep met het verse basilicum, de feta en de geroosterde hazelnoten.
- Snijd de overige baguette van het voorgerecht in plakjes en serveer bij de soep.