HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFrisse Courgette Doperwtensoep CLASSIC
topBanner
Frisse courgette-doperwtensoep CLASSIC

Frisse courgette-doperwtensoep CLASSIC

met feta, basilicum en hazelnoten

Lees meer
Allergenen :Melk (inclusief lactose)GlutenTarweGerstRogge

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

⅔ stuk(s)

Courgette

50 gram

Doperwten

(Kan bevattenSelderij)

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevattenSelderij)

40 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 gram

Geroosterde hazelnoten

1 stuk(s)

Stokbrood - wit

(BevatGluten, Tarwe, Gerst, RoggeKan bevattenSelderij, Melk (inclusief lactose), Eieren, Mosterd, Soja, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

360 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)782 kcal
Energie (kJ)3272 kJ
Vetten13.02 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten134.41 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels11.01 g
Eiwitten26.6 g
Zout6.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Soeppan
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de ui in grove stukken.
  • Snijd de courgette in halve plakken van 1 - 2 cm dik.
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en courgette 3 – 4 minuten.
  • Voeg per persoon: 180 ml water, 1/4 groentebouillonblokje en de doperwten toe en breng, zonder deksel, aan de kook (zie Tip). Kook de soep 5 – 8 minuten.
  • Pureer de soep glad met een staafmixer. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Tip: Kook de groene groenten zonder deksel, zodat ze hun frisgroene kleur beter behouden!

3
  • Scheur ondertussen het verse basilicum grof.
  • Verbrokkel de feta.
  • Hak de geroosterde hazelnoten grof.

Tip: Heb je de soep van tevoren gemaakt? Verwarm deze dan zonder deksel op laag vuur, 10 minuten voor je hem gaat serveren.

4
  • Verdeel de soep over soepkommen.
  • Garneer de soep met het verse basilicum, de feta en de geroosterde hazelnoten.
  • Snijd de overige baguette van het voorgerecht in plakjes en serveer bij de soep.