Tomatensoep met Thaise twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomatensoep met Thaise twist

Tomatensoep met Thaise twist

met pompoen, wortel en kokosmelk

Wortelen zijn rijk aan vitamine A, dus krijgen je ogen en afweersysteem een extra boost van dit gerecht. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Wortel

3 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Thaise kruiden

150 gram

Pompoenblokjes

75 ml

Kokosmelk

⅓ pak(ken)

Tomatenblokjes

2.5 gram

Verse krulpeterselie

⅓ zakje(s)

Gele currykruiden

Zelf toevoegen

200 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)642 kcal
Energie (kJ)2686 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten33 g
waarvan suikers15 g
Vezels9.4 g
Eiwitten30 g
Zout4 g

Benodigdheden

Soeppan of grote pan met deksel
Pan
Schuimspaan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de aardappel en snijd in kleine stukken. Snijd de wortel in blokjes.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 100 ml bouillon met 100 ml kokend water per persoon of gebruik natriumarme bouillon.

Groenten stoven
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan of grote pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 – 3 minuten. Voeg de pompoenblokjes, aardappel, wortel, peper en zout toe. Meng goed en bak 3 – 4 minuten. Voeg de bouillon, de tomatenblokjes, 2/3 van de kokosmelk en 1 tl gele currykruiden per persoon toe. Breng, afgedekt, aan de kook. Verlaag het vuur en kook 20 – 25 minuten zachtjes.

Balletjes maken
3

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan. Halveer de gehaktballetjes en rol dan 6 kleine gehaktballetjes per persoon.

Koken en snijden
4

Kook de gehaktballetjes 8 – 10 minuten in de pan. Haal de balletjes met een schuimspaan uit de pan en bewaar apart. Bewaar het kookvocht van de balletjes. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.

Soep pureren
5

Haal de soep van het vuur. Voeg de helft van de krulpeterselie en 50 ml kookvocht van de gehaktballetjes per persoon toe aan de soep. Pureer glad met een staafmixer. Breng op smaak met ruim peper en zout. Vind je de soep nog te dik? Voeg dan extra kookvocht toe.

Serveren
6

Verdeel de soep over kommen of diepe borden en voeg de balletjes toe. Besprenkel met de overige kokosmelk en garneer met de krulpeterselie.

Tip: Wist je dat ui en tomaat bronnen van vitamine C zijn? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen. IJzer helpt bij vermoeidheid en energie tekort.