Farfalle met romige courgettesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Farfalle met romige courgettesaus

Farfalle met romige courgettesaus

met kipgehakt en cherrytomaten

Wist jij dat farfalle het Italiaanse woord is voor vlinders?

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

65 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

50 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 ml

Basilicumcrème

90 gram

Farfalle

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

50 ml

Water voor saus

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)797 kcal
Energie (kJ)3333 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd11.4 g
Koolhydraten80.6 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels7.7 g
Eiwitten38.1 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hoge kom
Steelpan
Staafmixer
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pan met deksel. Kook de pasta, afgedekt, 11 - 13 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de helft van de courgette in halve maantjes en snijd de overige courgette in grove stukken.
  • Halveer de ui, snijd de helft in grove stukken en snipper de andere helft. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
Saus maken
2
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook, grove stukken courgette en ui toe aan de pan en bak 3 - 4 minuten. Blus vervolgens af met de kookroom en voeg per persoon: 1/4 zakje Italiaanse kruiden, 1/8 bouillonblokje en de aangegeven hoeveelheid water toe.
  • Laat, afgedekt, 8 - 10 minuten koken op laag vuur, of tot de courgette zacht is.
  • Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
Groenten bakken
3
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak het gehakt in 3 minuten los. 
  • Voeg de courgettemaantjes, cherrytomaten, overige ui en overige Italiaanse kruiden toe aan de hapjespan.
  • Bak 7 - 9 minuten mee met het gehakt. 
Serveren
4
  • Rasp de parmigiano reggiano met een fijne rasp.
  • Roer de courgettesaus en het gehakt met groenten door de pasta. Voeg eventueel extra water toe als de pasta te droog is. 
  • Verdeel de pasta over diepe borden.
  • Garneer met de basilicumcrème en parmigiano reggiano. 

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?