
Farfalle met romige courgettesaus
met kipgehakt en cherrytomaten
Wist jij dat farfalle het Italiaanse woord is voor vlinders?
Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Tarwe
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
½ stuk(s)
Courgette
65 gram
Rode cherrytomaten
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
100 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
50 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Parmigiano reggiano
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 ml
Basilicumcrème
90 gram
Farfalle
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)
Zelf toevoegen
0.13 stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
50 ml
Water voor saus
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Pan met deksel
•Hoge kom
•Steelpan
•Staafmixer
•Rasp
Instructies

1
- Breng water aan de kook in een pan met deksel. Kook de pasta, afgedekt, 11 - 13 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
- Snijd de helft van de courgette in halve maantjes en snijd de overige courgette in grove stukken.
- Halveer de ui, snijd de helft in grove stukken en snipper de andere helft.
- Pers de knoflook of snijd fijn.

2
- Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur.
- Voeg de knoflook, grove stukken courgette en ui toe aan de pan en bak 3 - 4 minuten. Blus vervolgens af met de kookroom en voeg per persoon: 1/4 zakje Italiaanse kruiden, 1/8 bouillonblokje en de aangegeven hoeveelheid water toe.
- Laat, afgedekt, 8 - 10 minuten koken op laag vuur, of tot de courgette zacht is.
- Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.

3
- Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak het gehakt in 3 minuten los.
- Voeg de courgettemaantjes, cherrytomaten, overige ui en overige Italiaanse kruiden toe aan de hapjespan.
- Bak 7 - 9 minuten mee met het gehakt.

4
- Rasp de parmigiano reggiano met een fijne rasp.
- Roer de courgettesaus en het gehakt met groenten door de pasta. Voeg eventueel extra water toe als de pasta te droog is.
- Verdeel de pasta over diepe borden.
- Garneer met de basilicumcrème en parmigiano reggiano.
Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?