Farfalle met romige courgettesaus
Farfalle met romige courgettesaus

Farfalle met romige courgettesaus

met kipgehakt en cherrytomaten

Wist jij dat farfalle het Italiaanse woord is voor vlinders?

Tags:
Family
Allergens:
Milk
•Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Courgette

65 g

Red cherry tomatoes

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

½ sachet(s)

Italian seasoning

100 g

Chicken mince with Italian seasoning

50 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

10 milliliters

Basil crème

90 g

Farfalle

(Contains Wheat May be present Soy, Lupin, Egg, Mustard)

Not included in your delivery

0.13 piece

Low sodium vegetable stock cube

50 milliliters

Water for the sauce

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories797 kcal
Energy (kJ)3333 kJ
Fat33 g
Saturated Fat11.4 g
Carbohydrate80.6 g
Sugar14.6 g
Dietary Fiber7.7 g
Protein38.1 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•High-Sided Bowl
•Saucepan
•Stick Blender
•Grater

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pan met deksel. Kook de pasta, afgedekt, 11 - 13 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de helft van de courgette in halve maantjes en snijd de overige courgette in grove stukken.
  • Halveer de ui, snijd de helft in grove stukken en snipper de andere helft. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
Saus maken
2
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook, grove stukken courgette en ui toe aan de pan en bak 3 - 4 minuten. Blus vervolgens af met de kookroom en voeg per persoon: 1/4 zakje Italiaanse kruiden, 1/8 bouillonblokje en de aangegeven hoeveelheid water toe.
  • Laat, afgedekt, 8 - 10 minuten koken op laag vuur, of tot de courgette zacht is.
  • Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
Groenten bakken
3
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak het gehakt in 3 minuten los. 
  • Voeg de courgettemaantjes, cherrytomaten, overige ui en overige Italiaanse kruiden toe aan de hapjespan.
  • Bak 7 - 9 minuten mee met het gehakt. 
Serveren
4
  • Rasp de parmigiano reggiano met een fijne rasp.
  • Roer de courgettesaus en het gehakt met groenten door de pasta. Voeg eventueel extra water toe als de pasta te droog is. 
  • Verdeel de pasta over diepe borden.
  • Garneer met de basilicumcrème en parmigiano reggiano. 

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?