HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTabouleh Met Varkenshaasreepjes
topBanner
Tabouleh met varkenshaasreepjes

Tabouleh met varkenshaasreepjes

Met rode paprika en verse kruiden

QUICK & EASY
Lees meer

Bulgur is het belangrijkste ingrediënt in tabouleh en komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten. Het zit boordevol eiwitten en zorgt dus dat je lang vol zit. Andere elementen in tabouleh zijn verse kruiden. Vandaag gebruik je krulpeterselie samen met munt en koriander.

Labels:Eten binnen 3 dagenLekker snelFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Volkoren bulgur

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Rode ui

12 leaves

Verse munt

8 bosje(s)

Verse koriander

6 bosje(s)

Verse krulpeterselie

200 gram

Gyros van varkenshaas

60 gram

Gemengde sla

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

1.5 tl

Witte balsamicoazijn

3 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3025 kJ
Energie (kcal)723 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd6.2 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers6.6 g
Vezels19 g
Eiwitten33 g
Zout1.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in 15 – 17 minuten droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snipper ondertussen de rode ui en snijd de rode paprika in kleine blokjes.

3

Pluk de blaadjes van de takjes munt. Hak de koriander, de krulpeterselie en de muntblaadjes grof. Meng de gemengde sla met de helft van de verse kruiden in een saladekom.

4

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de varkenshaasreepjes met de rode ui en de rode paprika in 4 – 5 minuten op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

5

Voeg de witte balsamicoazijn, de extra vierge olijfolie en ½ tl water per persoon toe aan de saladekom. Voeg de bulgur toe en breng de tabouleh op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de tabouleh over de borden en garneer met de gebakken varkenshaasreepjes en de overige verse kruiden.