topBanner
Salade met geroosterde perzik en serranoham

Salade met geroosterde perzik en serranoham

met venkel, parelcouscous en buffelmozzarella

QUICK & EASY
Lees meer

.

Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)EiLupineMosterdSesamzaadSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Venkel

2 stuk(s)

Perzik

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

10 gram

Verse munt

1 bottle

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola

40 gram

Serranoham

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei, Lupine, Mosterd, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

4 tl

Suiker

400 ml

Groentebouillon

2 el

Witte balsamicoazijn

2 el

Extra vierge olijfolie

2 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3209 kJ
Energie (kcal)767 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten92 g
waarvan suikers33.0 g
Vezels8 g
Eiwitten30 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Grote kom
Bakplaat
Bakpapier
Kleine steelpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in blokjes. Meng de venkel in een grote kom met per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1tl suiker en een snuf zout. Meng goed en bewaar apart zodat de smaken er goed intrekken. Schep af en toe om.

2

Schil en snijd de perzik in parten. Verdeel de perzik over een bakplaat met bakpapier. Rooster de perzik 10 - 15 minuten in de oven. Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit in een kleine steelpan per persoon: 2 el zwarte balsamicoazijn en 2 tl suiker per persoon op hoog vuur. Breng al roerend aan de kook zodat alle suiker oplost in de azijn. Zet het vuur laag zodra het mengsel kookt. Laat het mengsel 5 - 10 minuten zacht pruttelen, tot het ingedikt is tot een stroop. Roer af en toe door.

4

Ris de blaadjes verse munt van de takjes en snijd in reepjes.Trek de buffelmozzarella uit elkaar en scheur in kleine stukjes.Meng de venkel met de rucola, parelcouscous, verse munt, perzik, buffelmozzarella, 1 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout.Verdeel de salade over de borden en garneer met de serranoham. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicostroop.