Skip to main content
Salade met geroosterde perzik en serranoham
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met geroosterde perzik en serranoham

Salade met geroosterde perzik en serranoham

met venkel, parelcouscous en buffelmozzarella

.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Venkel

1 stuk(s)

Perzik

85 gram

Parelcouscous

5 gram

Verse munt

½ bol(len)

Buffelmozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

20 gram

Serranoham

Zelf toevoegen

1 el

Witte balsamicoazijn

3 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

1 el

Extra vierge olijfolie

200 ml

Zoutarme groentebouillon

2 el

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)767 kcal
Energie (kJ)3209 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten92 g
waarvan suikers33 g
Vezels5.5 g
Eiwitten30 g
Zout4 g

Benodigdheden

Grote kom
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Kleine steelpan

Instructies

Venkel bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in blokjes. Meng de venkel in een grote kom met per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1tl suiker en een snuf zout. Meng goed en bewaar apart zodat de smaken er goed intrekken. Schep af en toe om.

Tip: Let jij op je zout-inname? Gebruik van 100 ml bouillon per persoon en vul de rest aan met water of gebruik een natriumarm bouillonblokje.

Perzik roosteren
2

Schil en snijd de perzik in parten. Verdeel de perzik over een bakplaat met bakpapier. Rooster de perzik 10 - 15 minuten in de oven. Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Perziken bevatten veel vezels en vitamine C. Dit zorgt voor een gezonde darmflora en versterkt je immuunsysteem.

Balsamicostroop maken
3

Verhit in een kleine steelpan per persoon: 2 el zwarte balsamicoazijn en 2 tl suiker per persoon op hoog vuur. Breng al roerend aan de kook zodat alle suiker oplost in de azijn. Zet het vuur laag zodra het mengsel kookt. Laat het mengsel 5 - 10 minuten zacht pruttelen, tot het ingedikt is tot een stroop. Roer af en toe door.

Salade mengen
4

Ris de blaadjes verse munt van de takjes en snijd in reepjes.Trek de buffelmozzarella uit elkaar en scheur in kleine stukjes.Meng de venkel met de rucola, parelcouscous, verse munt, perzik, buffelmozzarella, 1 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout.Verdeel de salade over de borden en garneer met de serranoham. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicostroop.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokostopping en Koreaanse kruiden
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
Romige mafaldine met Grana Padano en rucola

Romige mafaldine met Grana Padano en rucola

met balsamicocrème, Siciliaanse kruiden, groenten en amandelen
Zalmfilet met zeekraal en beurre blanc

Zalmfilet met zeekraal en beurre blanc

met citroen, venkel en aardappelpuree
Paddington's pokébowl met zalm

Paddington's pokébowl met zalm

met tropische mangosalsa
Koolvis in botersaus met citroen en kappertjes

Koolvis in botersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Rijstnoedels met vegetarische runderstukjes

Rijstnoedels met vegetarische runderstukjes

met roerbakgroenten, gefrituurde uitjes en limoen
Crostini met brie en serranoham als extra

Crostini met brie en serranoham als extra

Bijgerecht | 2 porties
Platbroodpizza met kip en puntpaprika

Platbroodpizza met kip en puntpaprika

met rucolasalade met basilicum-balsamicodressing
Garnalen met parelcouscous in cherrytomatensaus

Garnalen met parelcouscous in cherrytomatensaus

met witte kaas, citroen en puntpaprika
Zelfgemaakte ravioli met serranoham

Zelfgemaakte ravioli met serranoham

met romige vulling, Parmigiano Reggiano en aubergine
Kabeljauwfilet in beurre blanc met serranoham

Kabeljauwfilet in beurre blanc met serranoham

met kruidenpuree, broccolini, amandelen en sperziebonen
Kabeljauwfilet in salieboter met pompoenrisotto

Kabeljauwfilet in salieboter met pompoenrisotto

met serranoham en Parmigiano Reggiano
Vegetarische burger met blauwe kaas

Vegetarische burger met blauwe kaas

met peer-balsamicosalade en zelfgemaakte frieten
Zeebaarsfilet met garnalen in knoflookboter

Zeebaarsfilet met garnalen in knoflookboter

met venkelrisotto, pecorino en cherrytomaten
Sticky piri piri zalm met wortellinten

Sticky piri piri zalm met wortellinten

met parelcouscous en korianderdressing
Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

met pittige parelcouscous en courgette
Wraps met biefstuk en aardappelpartjes

Wraps met biefstuk en aardappelpartjes

met zoetzure komkommer en muntmayonaise
Penne in aubergine-roomsaus met burrata

Penne in aubergine-roomsaus met burrata

met walnoten, basilicumcrème en zongedroogde tomaten
Kabeljauwfilet met sumak en frisse salsa

Kabeljauwfilet met sumak en frisse salsa

met kruidige parelcouscous en sinaasappelmayo

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Half-om-half burger met bloemkool en kaassaus uit de oven

Half-om-half burger met bloemkool en kaassaus uit de oven

met romige aardappelpuree, peterselie en panko
Parelcouscous met Midden-Oosterse stijl kip en aubergine

Parelcouscous met Midden-Oosterse stijl kip en aubergine

met munt-labnesaus en frisse tomaat-komkommersalade
Naanpizza met aubergine

Naanpizza met aubergine

met champignons en mozzarella
Mafaldine met burrata en pittige panko-topping

Mafaldine met burrata en pittige panko-topping

in romige saus met kappertjes en cherrytomaten
Italiaanse stijl cottage pie

Italiaanse stijl cottage pie

met varkensboerengehakt en spinazie-kaastopping
Pasta pesto met Parmigiano Reggiano en courgette

Pasta pesto met Parmigiano Reggiano en courgette

met peterselie, basilicum en tomaat
Udonnoedels roerbak met omeletreepjes

Udonnoedels roerbak met omeletreepjes

voor de ouders: zoet-pittige chilisaus, gezouten pinda's en koriander
Aubergine fatteh met krokante kikkererwten

Aubergine fatteh met krokante kikkererwten

met knapperig platbrood, tahin-yoghurtsaus en walnootstukjes
Mee Goreng stijl noedels met kip-kalkoengehakt

Mee Goreng stijl noedels met kip-kalkoengehakt

met zoete Aziatische saus, paksoi en gefrituurde uitjes
Pittige honingpita's met burger en rodebietenspread

Pittige honingpita's met burger en rodebietenspread

met witte kaas, yoghurtsaus en komkommersalade
Fusilli met basilicum en Grana Padano

Fusilli met basilicum en Grana Padano

met champignons, linzen en Siciliaanse kruiden
Rode biet platbrood met rundergehakt en grillkaas

Rode biet platbrood met rundergehakt en grillkaas

met za'atar, labne en verse kruiden
Steak met mascarpone-broccolipuree

Steak met mascarpone-broccolipuree

met Parmigiano Reggiano, pastinaak en uienjus
Zalmfilet met broccolini en tahindressing

Zalmfilet met broccolini en tahindressing

met bulgur, cherrytomaten en geroosterd amandelschaafsel
Varkenshaas met paksoi en salade

Varkenshaas met paksoi en salade

met gezouten pinda's en frisse sesamdressing
Cheesy tuna melt stokbrood

Cheesy tuna melt stokbrood

kies en mix toppings: tomaat, mais, verse kruiden en meer!
Snelle pasta met Mexicaans geïnspireerde twist

Snelle pasta met Mexicaans geïnspireerde twist

met varkensgehakt, kaas en zure room
Tandoori-stijl kalkoensalade

Tandoori-stijl kalkoensalade

met mangochutneydressing, aardappelen en zoetzure radijsjes
Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

met aardappelpuree, sperziebonen en wortel
Flammkuchen met brie en appel

Flammkuchen met brie en appel

met gebakken aardappeltjes en komkommersalade