Salade met geroosterde perzik en serranoham
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met geroosterde perzik en serranoham

Salade met geroosterde perzik en serranoham

met venkel, parelcouscous en buffelmozzarella

.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Venkel

1 stuk(s)

Perzik

85 gram

Parelcouscous

5 gram

Verse munt

½ bol(len)

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

20 gram

Serranoham

Zelf toevoegen

1 el

Witte balsamicoazijn

3 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

1 el

Extra vierge olijfolie

200 ml

Zoutarme groentebouillon

2 el

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)767 kcal
Energie (kJ)3209 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten92 g
waarvan suikers33 g
Vezels5.5 g
Eiwitten30 g
Zout4 g

Benodigdheden

Grote kom
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Kleine steelpan

Instructies

Venkel bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in blokjes. Meng de venkel in een grote kom met per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1tl suiker en een snuf zout. Meng goed en bewaar apart zodat de smaken er goed intrekken. Schep af en toe om.

Tip: Let jij op je zout-inname? Gebruik van 100 ml bouillon per persoon en vul de rest aan met water of gebruik een natriumarm bouillonblokje.

Perzik roosteren
2

Schil en snijd de perzik in parten. Verdeel de perzik over een bakplaat met bakpapier. Rooster de perzik 10 - 15 minuten in de oven. Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Perziken bevatten veel vezels en vitamine C. Dit zorgt voor een gezonde darmflora en versterkt je immuunsysteem.

Balsamicostroop maken
3

Verhit in een kleine steelpan per persoon: 2 el zwarte balsamicoazijn en 2 tl suiker per persoon op hoog vuur. Breng al roerend aan de kook zodat alle suiker oplost in de azijn. Zet het vuur laag zodra het mengsel kookt. Laat het mengsel 5 - 10 minuten zacht pruttelen, tot het ingedikt is tot een stroop. Roer af en toe door.

Salade mengen
4

Ris de blaadjes verse munt van de takjes en snijd in reepjes.Trek de buffelmozzarella uit elkaar en scheur in kleine stukjes.Meng de venkel met de rucola, parelcouscous, verse munt, perzik, buffelmozzarella, 1 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout.Verdeel de salade over de borden en garneer met de serranoham. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicostroop.