Verse makreel met bulgur, venkel en kappertjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse makreel met bulgur, venkel en kappertjes

Verse makreel met bulgur, venkel en kappertjes

De verse makreel is een geweldige match met de kappertjes uit de bulgur. Makreel is een vette vis en is aan te bevelen binnen een gezond dieet. Deze vis met langwerpig lichaam en groenblauwe rug, ook wel Scomber Scombrus genoemd, behoort tot de baarsachtigen.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Gluten
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Volkoren bulgur

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)

1 stuk(s)

Venkel

1 stuk(s)

Verse makreelfilet met huid

(Bevat Vis)

10 gram

Kappertjes

¼ stuk(s)

Gemengde sla

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3565 kJ
Energie (kcal)852 kcal
Vetten52 g
waarvan verzadigd10.6 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers6.7 g
Vezels16 g
Eiwitten31 g
Zout3.8 g

Instructies

Kook de bulgur.
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur en kook de bulgur, afgedekt, 10 - 12 minuten op laag vuur. Schep regelmatig om. Giet vervolgens af en laat zonder deksel nagaren.

2

Snijd ondertussen de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel klein.

3

Verhit vervolgens de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de venkel, afgedekt, 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Schep regelmatig om en voeg halverwege de kappertjes toe.

Voeg de bulgur toe.
4

Was ondertussen de lollo rosso grondig en scheur grof. Meng de lollo rosso, extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn in een saladekom en breng op smaak met peper en zout. Voeg de bulgur toe aan de wok of hapjespan en breng op smaak met peper en zout.

Snijd het vel van de makreel overdwars op 4 plekken in.
5

Snijd het vel van de makreel overdwars op 4 plekken in. Hierdoor zal de makreel niet omkrullen in de pan door het krimpen van het vel. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de makreelfilet 3 - 4 minuten op middelhoog vuur op de kant met vel en daarna nog 1 - 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de bulgur en makreel over de borden en serveer met de salade.
6

Verdeel de bulgur en makreel over de borden en serveer met de salade.