Snelle garnalencurry met broccolirijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle garnalencurry met broccolirijst

Snelle garnalencurry met broccolirijst

met paprika

Een gerecht vol groenten! De rijst hebben we namelijk aangevuld met broccolirijst. Daardoor krijg je vandaag meer dan 200 gram groente binnen!

Labels:
Lactose-arm
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

100 gram

Broccolirijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

2 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Paprika

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

125 ml

Kokosmelk

90 gram

Garnalen

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)729 kcal
Energie (kJ)3049 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers8 g
Vezels6.9 g
Eiwitten24 g
Zout4 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

• Breng water aan de kook in een pan met deksel. Kook de rijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar in een pan met deksel. Voeg in de laatste 3 minuten de broccolirijst toe. Giet af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.• Pers ondertussen de knoflook, rasp de gember, verwijder de zaadlijsten van de peper en snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in dunne reepjes.

Bakken en koken
2

• Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui, de helft van de knoflook, de helft van de gember en de helft van de rode peper 1 minuut. • Voeg de paprika, vissaus en kokosmelk toe en laat 8 – 10 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de vissaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Garnalen bakken
3

• Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de rest van de knoflook, gember en rode peper 1 minuut op middelhoog vuur. • Voeg de garnalen toe en bak 3 – 4 minuten, of totdat ze gaar zijn. • Voeg de garnalen en het bakvocht toe aan de groenten en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

• Verdeel de jasmijnrijst met broccolirijst over de borden. • Verdeel de helft van de groenten en garnalen over de rijst en schep de helft ernaast. Giet de overige kokosmelk over het gerecht.