Een gerecht vol groenten! De rijst hebben we namelijk aangevuld met broccolirijst. Daardoor krijg je vandaag meer dan 200 gram groente binnen!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Jasmine rice
100 g
Broccoli rice
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
2 cm
Fresh ginger
¼ piece
Red chili pepper
½ piece
Bell pepper
10 milliliters
Fish sauce
(Contains: Vis)
125 milliliters
Coconut milk
90 g
Shrimp
1 tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
• Breng water aan de kook in een pan met deksel. Kook de rijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar in een pan met deksel. Voeg in de laatste 3 minuten de broccolirijst toe. Giet af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.• Pers ondertussen de knoflook, rasp de gember, verwijder de zaadlijsten van de peper en snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in dunne reepjes.
• Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui, de helft van de knoflook, de helft van de gember en de helft van de rode peper 1 minuut. • Voeg de paprika, vissaus en kokosmelk toe en laat 8 – 10 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan.
Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de vissaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.
• Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de rest van de knoflook, gember en rode peper 1 minuut op middelhoog vuur. • Voeg de garnalen toe en bak 3 – 4 minuten, of totdat ze gaar zijn. • Voeg de garnalen en het bakvocht toe aan de groenten en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
• Verdeel de jasmijnrijst met broccolirijst over de borden. • Verdeel de helft van de groenten en garnalen over de rijst en schep de helft ernaast. Giet de overige kokosmelk over het gerecht.