HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPlaattaart Met Pompoen En Geitenkaas
topBanner
Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Plaattaart met pompoen en geitenkaas

met extra salade van peer, rode biet, cherrytomaten en walnoot

Extra groente
Lees meer

Waar bevat rucola 5x meer van dan veel andere groenten? a) calcium, b) vitamine A of c) ijzer. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

5 gram

Verse salie

300 gram

Pompoenblokjes

2 tl

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Bladerdeeg

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenMelk (inclusief lactose))

75 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Peer

250 gram

Voorgekookte rode bieten

125 gram

Rode cherrytomaten

40 gram

Rucola

20 gram

Walnootstukjes

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevattenPinda's, Sesam, Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Honing

4 tl

Extra vierge olijfolie

4 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4538 kJ
Energie (kcal)1085 kcal
Vetten72.0 g
waarvan verzadigd30.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers31.0 g
Vezels12 g
Eiwitten21 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui. Snijd de blaadjes salie in repen.

2

Meng de ui, de salie, de pompoenblokjes, de gedroogde tijm, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout in een kom.

3

Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Vouw 1 cm van de randen om, zodat er een opstaande rand ontstaat. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel het pompoenmengsel over het bladerdeeg.

4

Zet de plaattaart in de oven en bak eerst 10 minuten. Verkruimel ondertussen de geitenkaas. Neem de plaattaart vervolgens uit de oven en verdeel er de geitenkaas en 1/2 el honing per persoon over. Zet de plaattaart terug in de oven en bak nog 15 minuten.

5

Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in partjes. Snijd de voorgekookte rode biet in kleine blokjes. Halveer de rode cherrytomaten. Meng in een saladekom de rucola, peer, rode biet, cherrytomaten en walnootstukjes met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

6

Garneer de plaattaart met de zonnebloempitten en snijd de plaattaart in stukken. Verdeel over de borden en serveer met de salade.