Double Veggie - Plaattaart met pompoen en geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double Veggie - Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Double Veggie - Plaattaart met pompoen en geitenkaas

met extra salade van peer, rode biet, cherrytomaten en walnoot

Waar bevat rucola 5x meer van dan veel andere groenten? a) calcium, b) vitamine A of c) ijzer (Het juiste antwoord is: a, b én c!)

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

2.5 gram

Verse salie

150 gram

Pompoenblokjes

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

½ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Peer

125 gram

Gekookte rode bieten

65 gram

Rode cherrytomaten

20 gram

Rucola

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

5 gram

Zonnebloempitten

Zelf toevoegen

2 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

Honing

½ el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)943 kcal
Energie (kJ)3947 kJ
Vetten63 g
waarvan verzadigd29.2 g
Koolhydraten66.9 g
waarvan suikers20.6 g
Vezels9.5 g
Eiwitten18.6 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui. Snijd de blaadjes salie in repen.

Mengen
2

Meng de ui, de salie, de pompoenblokjes, de gedroogde tijm, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout in een kom.

Plaattaart bereiden
3

Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Vouw 1 cm van de randen om, zodat er een opstaande rand ontstaat. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel het pompoenmengsel over het bladerdeeg.

Bakken
4

Zet de plaattaart in de oven en bak eerst 10 minuten. Verkruimel ondertussen de geitenkaas. Neem de plaattaart vervolgens uit de oven en verdeel er de geitenkaas en 1/2 el honing per persoon over. Zet de plaattaart terug in de oven en bak nog 15 minuten.

Salade maken
5

Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in partjes. Snijd de voorgekookte rode biet in kleine blokjes. Halveer de rode cherrytomaten. Meng in een saladekom de rucola, peer, rode biet, cherrytomaten en walnootstukjes met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Peer is niet alleen lekker, maar bevat ook nog eens bijzonder veel vezels: één peer bevat al ongeveer 1/6 van de ADH! Een goede toevoeging aan je maaltijd dus.

Serveren
6

Garneer de plaattaart met de zonnebloempitten en snijd de plaattaart in stukken. Verdeel over de borden en serveer met de salade.