Cosmopolitan-stijl kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cosmopolitan-stijl kip

Cosmopolitan-stijl kip

met spekjes, witlof en aardappelpartjes

Pecannoten worden ook wel brain food genoemd. Ze bevatten de vitamines B en E - deze staan erom bekend dat ze een positieve invloed hebben op de hersenfunctie!

Labels:
Familie
Allergenen :
Pecannoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Ovenaardappelparten

1 stuk(s)

Kippendijfilet

50 gram

Spekreepjes

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Witlof

½ stuk(s)

Handsinaasappel

½ takje(s)

Verse rozemarijn

2.5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

80 gram

Cranberrychutney

10 gram

Pecanstukjes

(Bevat Pecannoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Olijfolie

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Mosterd

30 ml

Water voor saus

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4616 kJ
Energie (kcal)1103 kcal
Vetten63.1 g
waarvan verzadigd18.9 g
Koolhydraten94.9 g
waarvan suikers49.4 g
Vezels12.2 g
Eiwitten37.8 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

•Koekenpan
•Kleine kom
•Ovenschaal
•Bakplaat met bakpapier
•Bord
•Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui in ringen. Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp en pers de sinaasappel uit. Ris de naalden van de rozemarijn en snijd fijn. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op hoog vuur en bak de kipfilet 1 - 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de cranberrychutney met 30 ml sinaasappelsap per persoon.

Kip bereiden
2

Vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie. Leg de ui in de ovenschaal. Leg de kippendijfilet op de ui en schenk het bakvet uit de pan erover. Verdeel de cranberry-sinaasappelsaus, wat tijmtakjes en de helft van de rozemarijn eroverheen.

Aardappelen roosteren
3

Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier. Meng de aardappelparten met de overige olijfolie en rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de kippendijfilet en de aardappelparten 18 - 20 minuten in de oven.

Spekreepjes bakken
4

Verhit, in de laatste 10 minuten van de baktijd van de kip en aardappelen, dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekreepjes 4 - 5 minuten. Snijd ondertussen het witlof in kwarten. 

Weetje: Wist je dat witlof haar kleur dankt aan het feit dat de bladeren het zonlicht niet zien? Hierdoor produceert de plant geen chlorofyl of bladgroen, wat witlof een groene kleur zou geven.

Witlof bakken
5

Haal de spekreepjes uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het witlof, de honing, de mosterd en het water toe. Bak het witlof 3 minuten. Keer regelmatig om. Voeg de pecannoten en de spekreepjes toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelparten over de borden en serveer met mayonaise naar smaak. Leg de kippendijfilet ernaast en schep de cranberrysaus en ui erop. Garneer het gerecht met sinaasappelrasp naar smaak. Serveer met het witlof met spekreepjes.