Skip to main content
Rijstbowl met varkensworstjes als extra
Rijstbowl met varkensworstjes als extra

Rijstbowl met varkensworstjes als extra

met avocado, een gebakken ei en gemarineerde tomaten

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, dan verpak je ze samen in een papieren zak.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Witte langgraanrijst

⅓ pak(ken)

Zwarte bonen

60 gram

Mais

½ stuk(s)

Sjalot

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Avocado

25 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

⅓ zakje(s)

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Varkensworstjes met zeezout en zwarte peper

(Kan bevatten: Selderij, Ei, Gluten, Soja, Mosterd)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)1122 kcal
Energie (kJ)4693 kJ
Vetten68 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers13 g
Vezels8 g
Eiwitten38 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Vergiet
Kleine kom
Kom
Koekenpan
Koekenpan met deksel

Instructies

Bakken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Laat de zwarte bonen en de mais uitlekken in een vergiet en spoel af. Snipper de sjalot. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan en bak de sjalot en Mexicaanse kruiden 1 minuut. Voeg de mais en bonen toe aan de kruiden en bak 6 - 8 minuten mee. Schep regelmatig om.

Snijden
2

Snijd de koriander fijn en snijd de limoen in parten. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Meng in een kleine kom de zure room met de helft van het paprikapoeder. Voeg peper en zout toe naar smaak. Zet tot gebruik in de koelkast.Snijd de tomaat in kleine blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Worstjes bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de varkensworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 4 - 6 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om. Meng de tomaat, de knoflook en het overige paprikapoeder in een kom met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Zet tot gebruik in de koelkast. Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon.

Serveren
4

Bak de rijst en de helft van de koriander 1 - 2 minuten mee met de bonen en de mais. Voeg wat extra vierge olijfolie toe naar smaak. Verdeel het rijstmengsel over de borden. Serveer met het spiegelei, de avocado, de gemarineerde tomaat en de varkensworstjes. Garneer met de overige koriander, de zure-roomdressing en de partjes limoen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders