
Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, dan verpak je ze samen in een papieren zak.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
85 g
Witte langgraanrijst
⅓ pack
Zwarte bonen
60 g
Mais
½ unit
Sjalot
½ sachet(s)
Mexicaanse kruiden
5 g
Verse koriander
(May be present: Selderij)
½ unit
Limoen
½ unit
Avocado
25 g
Biologische zure room
(Contains: Melk (inclusief lactose))
⅓ sachet(s)
Paprikapoeder
1 unit
Tomaat
¼ unit
Knoflookteen
2 unit
Varkensworstjes met zeezout en zwarte peper
(May be present: Selderij, Ei, Gluten, Soja, Mosterd)
1 unit
Ei
(Contains: Ei)
1.5 tablespoon
Zonnebloemolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Laat de zwarte bonen en de mais uitlekken in een vergiet en spoel af. Snipper de sjalot. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan en bak de sjalot en Mexicaanse kruiden 1 minuut. Voeg de mais en bonen toe aan de kruiden en bak 6 - 8 minuten mee. Schep regelmatig om.

Snijd de koriander fijn en snijd de limoen in parten. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Meng in een kleine kom de zure room met de helft van het paprikapoeder. Voeg peper en zout toe naar smaak. Zet tot gebruik in de koelkast.Snijd de tomaat in kleine blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de varkensworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 4 - 6 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om. Meng de tomaat, de knoflook en het overige paprikapoeder in een kom met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Zet tot gebruik in de koelkast. Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon.

Bak de rijst en de helft van de koriander 1 - 2 minuten mee met de bonen en de mais. Voeg wat extra vierge olijfolie toe naar smaak. Verdeel het rijstmengsel over de borden. Serveer met het spiegelei, de avocado, de gemarineerde tomaat en de varkensworstjes. Garneer met de overige koriander, de zure-roomdressing en de partjes limoen.