Skip to main content
Andijviestampot
Andijviestampot

Andijviestampot

met gebakken speklap

Hollandse maaltijd met aardappelen, knolselderij en andijvie

Allergens:
Selderij
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

300 g

Kruimige aardappelen

¼ unit

Knolselderij

(Contains: Selderij)

1 unit

Sjalot

¼ unit

Gesneden andijvie

1 unit

Speklap

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Mosterd

75 milliliters

Groentebouillon

drizzle

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)3079 kJ
Calories736 kcal
Fat35 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate70 g
Dietary Fiber15 g
Protein28 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

1

Kook water en bereid de groentebouillon door het benodigde aantal bouillonblokjes op te lossen in kokend water.

2

Was de aardappelen (eigenheimer) grondig en snijd in kwarten. Schil de knolselderij en snijd deze in even grote stukken als de aardappelen. Zorg dat de aardappelen en knolselderij net onder water staan in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook in 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.

3

Pel de sjalot en snijd fijn. Verwijder de harde kern van de andijvie en snijd klein. Was de andijvie grondig in een vergiet en laat uitlekken.

4

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de speklap aan elke kant 5 minuten. Bak halverwege de sjalot mee in de koekenpan. Zet hierna het vuur laag zodat de speklap warm blijft.

5

Zet ondertussen de aardappelen en knolselderij op laag vuur en stamp tot een grove puree. Voeg de mosterd toe. Voeg naar smaak peper en zout toe en een scheutje melk om het smeuïg te maken. Roer de andijvie erdoor en zet het vuur uit. Laat de deksel op de pan.

6

Haal de speklap uit de koekenpan. Voeg een klontje roomboter toe aan het bakvet van de speklap en roer daar een beetje bloem door tot het lichtbruin kleurt. Voeg vervolgens de groentebouillon toe. Breng aan de kook en roer tot de roomboter volledig is gesmolten.

7

Verdeel de andijviestamppot over de borden, schenk de jus erover en serveer met de speklap.

More delicious recipes with similar ingredients

Gevulde kipfilet met ricotta en coppa di Parma

Gevulde kipfilet met ricotta en coppa di Parma

Met citroenrisotto
Gevulde kipfilet met coppa di parma

Gevulde kipfilet met coppa di parma

Met ricotta, citroenrisotto en geroosterde courgette
Rundervink met aardpeerpuree

Rundervink met aardpeerpuree

en gesmoorde groenten
Wraps met zalm en groenten

Wraps met zalm en groenten

Romige spaghetti met broccoli

Romige spaghetti met broccoli

met geitenkaas, walnoot en semi-gedroogde tomaten
Orzosalade met radicchio en gebakken maïskolf

Orzosalade met radicchio en gebakken maïskolf

Een salade met basilicum, peterselie en zongedroogde tomaten
Aardappelen met olijvencrème, tomaten en radijs

Aardappelen met olijvencrème, tomaten en radijs

Vastkokende aardappelen met de zomerse smaak van verse citroen en olijven
Met kaas en citroen gevulde pasta met spinazie

Met kaas en citroen gevulde pasta met spinazie

Geserveerd met basilicum, grana padano en pompoenpitten
Salade van warmgerookte makreel met knoflookbrood

Salade van warmgerookte makreel met knoflookbrood

Frisse salade met citroen en knoflookbrood uit de oven
Gebakken scholfilet met smeuïge orzo en sperziebonen

Gebakken scholfilet met smeuïge orzo en sperziebonen

Bataat-knolselderijsoep

Bataat-knolselderijsoep

Met pompoenpitten en kruidenbaguette
Spaghetti aglio olio

Spaghetti aglio olio

Met belegen kaas en trostomaat
Toulouse varkensworst in appelcidersaus met parelgerst en gebakken fruit

Toulouse varkensworst in appelcidersaus met parelgerst en gebakken fruit

Dahl van bataat met groene linzen en geurige currykruiden

Dahl van bataat met groene linzen en geurige currykruiden

Bataatstamppot met oude kaas

Bataatstamppot met oude kaas

Met veldsla, rucola en knapperige pecannoten
Parelcouscous met gebakken sjalotjes

Parelcouscous met gebakken sjalotjes

Met kastanjechampignons en citroenricotta
Andijviestamppot met Brandt&Levie-worst

Andijviestamppot met Brandt&Levie-worst

Met kruidenkaas en cherrytomaatjes
Krieltjessalade met geitenkaas en ei

Krieltjessalade met geitenkaas en ei

Met sinaasappeldressing en geroosterde hazelnoten
Varkenshaas in ontbijtspek met paddenstoelen-roomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met paddenstoelen-roomsaus

met pastinaakpuree en geroosterde broccoli
Gebraden beenham met hasselback-aardappelen

Gebraden beenham met hasselback-aardappelen

met gesmoorde prei in vinaigrette en sperziebonen in spek

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Steak with Cocktail Sauce

Steak with Cocktail Sauce

over mashed potatoes with fennel & leek
Cod with Shrimp in Garlic Butter & Parmigiano Reggiano

Cod with Shrimp in Garlic Butter & Parmigiano Reggiano

over fennel risotto with cherry tomatoes
Creamy Bacon & Mushroom Linguine

Creamy Bacon & Mushroom Linguine

with Pecorino & parsley
Gourmet Bolognese with Burrata & Basil

Gourmet Bolognese with Burrata & Basil

with fresh tagliatelle & Parmigiano Reggiano
Chicken Thigh Strips over Tomato Orzo

Chicken Thigh Strips over Tomato Orzo

with cucumber-mint yogurt sauce
Venison Steak with Potato Gratin

Venison Steak with Potato Gratin

with cranberry chutney & cherry tomato salad
Supergreen Pesto Conchiglie with Pecorino & Basil

Supergreen Pesto Conchiglie with Pecorino & Basil

with hidden veggies for kids: broccoli & courgette
Crispy Chickpeas & Plant-Based Mince with Yellow Curry Sauce

Crispy Chickpeas & Plant-Based Mince with Yellow Curry Sauce

over courgetti & brown rice with fresh herbs
Black Garlic Broccoli Bowl with Kimchi & Edamame

Black Garlic Broccoli Bowl with Kimchi & Edamame

over rice with furikake & soy mayonnaise
Tuna Steak with Wakame & Edamame

Tuna Steak with Wakame & Edamame

over rice with furikake, cucumber & zesty sambal mayo
Chicken Thigh Strips on Turkish Bread

Chicken Thigh Strips on Turkish Bread

with aioli, baby potatoes & salad
Chipotle Black Bean Burger with Avocado & Greek-Style Cheese

Chipotle Black Bean Burger with Avocado & Greek-Style Cheese

with roasted vegetables & baby potatoes
Masala-Spiced Chicken with Roti & Coriander Yogurt Sauce

Masala-Spiced Chicken with Roti & Coriander Yogurt Sauce

with red cabbage slaw, rice & coriander
Ponzu Steak with Rice Noodles

Ponzu Steak with Rice Noodles

with stir-fried vegetables & chili pepper
Cheesy Chicken Hard-Shell Tacos

Cheesy Chicken Hard-Shell Tacos

with Romano pepper salsa, lime & black beans
Sticky Veggie No-Beef with Escarole 'Stamppot'

Sticky Veggie No-Beef with Escarole 'Stamppot'

with Korean-style spices & crispy onions
Broccoli-Cabbage 'Stamppot' with Onion Jus

Broccoli-Cabbage 'Stamppot' with Onion Jus

with Greek-style cheese, sundried tomatoes & sunflower seeds
Sweet Chili Egg Bowl with Curried Rice

Sweet Chili Egg Bowl with Curried Rice

with cashews, coriander, vegetables & lime
Chicken Burger with Baby Potatoes

Chicken Burger with Baby Potatoes

one simple recipe with extra flavours for parents!
Chicken Breast in Creamy Spinach Sauce

Chicken Breast in Creamy Spinach Sauce

with potatoes, carrot & fresh herbs