Skip to main content
Biet bourguignon met linzen en zilveruitjes

Biet bourguignon met linzen en zilveruitjes

met champignons en bieslookpuree

De Franse regio Bourgogne is niet alleen bekend vanwege zijn heerlijke wijnen, maar ook van zijn bœuf bourguignon. Vandaag maak jij een vegetarische versie van deze klassieker!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Allergens:
Zwaveldioxide en sulfiet
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium
Serving amount

½ unit

Rode ui

½ unit

Knoflookteen

125 g

Champignons

½ unit

Wortel

125 g

Voorgekookte rode bieten

¼

Biologische tomatenpuree

25 g

Rode splitlinzen

¼ sachet(s)

Gedroogde tijm

1 sprig

Verse rozemarijn

20 g

Zilveruitjes

(Contains: Zwaveldioxide en sulfiet)

250 g

Kruimige aardappelen

2.5 g

Verse bieslook

(May be present: Selderij)

25 g

Biologische zure room

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

125 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Rode wijnazijn

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Energy (kJ)2471 kJ
Calories591 kcal
Fat17 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate81 g
Sugar20 g
Dietary Fiber19 g
Protein19 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Pan with Lid
Casserole with Lid
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de aardappelen. Bereid de bouillon. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de wortel in blokjes. Snijd de voorgekookte rode biet in blokjes van 2 cm.

Bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en de knoflook toe en fruit 2 - 3 minuten. Voeg de wortel en champignons toe en bak 4 - 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Stoven
3

Blus af met 1 el rodewijnazijn per persoon, de groentebouillon en de tomatenpuree. Roer goed en voeg de rode biet, de rode splitlinzen, de rozemarijn en 1/4 zakje gedroogde tijm per persoon toe. Breng, afgedekt, aan de kook. Laat 25 - 30 minuten op zacht vuur stoven. Voeg de laatste 10 minuten de zilveruitjes toe. Breng op smaak met peper en zout.

Aardappelen koken
4

Schil of was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat afgedekt staan tot verder gebruik. Snijd de bieslook fijn.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg per persoon 1/2 el roomboter en 1 tl mosterd en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout en roer de bieslook en de zure room door de puree.

Serveren
6

Verwijder de rozemarijn uit de biet bourguignon. Serveer de biet bourguignon samen met de bieslookpuree.

Highest-rated dinner recipes

This week's must-try HelloFresh recipes