
De Franse regio Bourgogne is niet alleen bekend vanwege zijn heerlijke wijnen, maar ook van zijn bœuf bourguignon. Vandaag maak jij een vegetarische versie van deze klassieker!
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
½ unit
Rode ui
½ unit
Knoflookteen
125 g
Champignons
½ unit
Wortel
125 g
Voorgekookte rode bieten
¼
Biologische tomatenpuree
25 g
Rode splitlinzen
¼ sachet(s)
Gedroogde tijm
1 sprig
Verse rozemarijn
20 g
Zilveruitjes
(Contains: Zwaveldioxide en sulfiet)
250 g
Kruimige aardappelen
2.5 g
Verse bieslook
(May be present: Selderij)
25 g
Biologische zure room
(Contains: Melk (inclusief lactose))
125 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Rode wijnazijn
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 teaspoon
Mosterd
to taste
Peper en zout

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de aardappelen. Bereid de bouillon. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de wortel in blokjes. Snijd de voorgekookte rode biet in blokjes van 2 cm.

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en de knoflook toe en fruit 2 - 3 minuten. Voeg de wortel en champignons toe en bak 4 - 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Blus af met 1 el rodewijnazijn per persoon, de groentebouillon en de tomatenpuree. Roer goed en voeg de rode biet, de rode splitlinzen, de rozemarijn en 1/4 zakje gedroogde tijm per persoon toe. Breng, afgedekt, aan de kook. Laat 25 - 30 minuten op zacht vuur stoven. Voeg de laatste 10 minuten de zilveruitjes toe. Breng op smaak met peper en zout.

Schil of was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat afgedekt staan tot verder gebruik. Snijd de bieslook fijn.

Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg per persoon 1/2 el roomboter en 1 tl mosterd en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout en roer de bieslook en de zure room door de puree.

Verwijder de rozemarijn uit de biet bourguignon. Serveer de biet bourguignon samen met de bieslookpuree.