
Pad thai is een streetfoodgerecht uit Thailand. Met dit recept doe je eer aan dit gerecht met authentieke smaakmakers zoals vissaus, sojasaus en verse koriander.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
½ unit
Wortel
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Sjalot
¼ unit
Rode peper
⅓ unit
Komkommer
100 g
Noedels
(Contains: Gluten)
5 g
Verse koriander en munt
10 g
Pinda's
(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)
¼ unit
Limoen
60 g
Garnalen
(Contains: Schaaldieren)
50 g
Kippendijreepjes
10 milliliters
Sojasaus
(Contains: Gluten, Soja)
5 milliliters
Vissaus
(Contains: Vis)
½ sachet(s)
Zoete Aziatische saus
(Contains: Gluten, Soja)
1 tablespoon
Wittewijnazijn
1 teaspoon
Suiker
1 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout

Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Snijd de wortel in kleine blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne halve maantjes.

Meng in een grote kom per persoon 1 el wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Voeg de komkommer toe en roer goed door. Bewaar apart en schep af en toe om.

Kook de noedels in de pan met deksel, afgedekt, in 2 - 3 minuten gaar. Giet af en spoel af onder koud water, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Bewaar apart.

Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de wortel en de sjalot toe. Roerbak 4 - 5 minuten. Ris ondertussen de blaadjes munt van de takjes en snijd de munt en de koriander fijn. Hak de pinda's grof en snijd de limoen in parten.

Voeg de rode peper (s), garnalen en kip toe aan de wok of hapjespan. Roerbak 2 - 3 minuten en voeg daarna de sojasaus, vissaus en zoete Aziatische saus toe. Roerbak nogmaals 2 - 3 minuten. Voeg de noedels toe en roer goed door, roerbak 1 - 2 minuten en knijp er 1 partje limoen per persoon boven uit.

Verdeel de noedels over de borden en garneer met de pinda's en verse kruiden. Serveer met de zoetzure komkommer en de overige partjes limoen.