Skip to main content
Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu
Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Met geraspte aardappelen voor meer gemak

Rösti komt oorspronkelijk uit Zwitserland en wordt gemaakt van aardappelen. Om het je gemakkelijk te maken, hebben wij de aardappelen alvast voor je geraspt. Bekijk aan de andere kant van deze kaart de tip om nog sneller de maaltijd te bereiden.

Allergens:
Ei
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten
Pinda's
Soja

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

¾ unit

Prei

1 unit

Tomaat

200 g

Aardappelen

1 unit

Ei

(Contains: Ei)

1 unit

Champignoncordonbleu

(Contains: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Pinda's, Soja)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 teaspoon

Mosterd

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)2364 kJ
Calories565 kcal
Fat23 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate59 g
Dietary Fiber15 g
Protein24 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Knife
Tall-Sided Pan
Bowl

Cooking Steps

Snijd de prei in fijne ringen en de tomaat klein
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de prei in fijne ringen en de tomaat klein.

2

Verhit de roomboter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de prei, geraspte aardappel, tomaat en 2 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en bak, afgedekt, 7 minuten. Voeg halverwege de mosterd toe.

3

Vet ondertussen de ovenschaal in met wat olie of roomboter. Kluts in een kom het ei met peper en zout naar smaak.

Verdeel het ei over de aardappel en groenten
4

Schep de aardappel en groenten over in de ovenschaal en verdeel daar het ei overheen. Bak de ovenschotel ongeveer 20 minuten in de oven.

Bak de champignoncordonbleu
5

Verhit, vlak voordat de rösti-ovenschotel klaar is, de olijfolie in de hapjespan en bak de champignoncordonbleu ongeveer 2 minuten aan elke kant op middelhoog vuur.

Verdeel de rösti-ovenschotel over de borden en serveer met de champignoncordonbleu
6

Verdeel de rösti-ovenschotel over de borden en serveer met de champignoncordonbleu.

Tip! Heb je weinig tijd? Laat de bereiding in de oven dan achterwege. Bak de groenten samen met het ei, afgedekt, 10 minuten extra in de hapjespan en serveer met de champignoncordonblue.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes