Skip to main content
Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella
Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox

3.6
(1,1K)

Voor dit gerecht gebruik je Italiaanse buffelmozzarella uit het noordwesten van Napels. De melk is afkomstig van zwarte waterbuffels. Door de naam Mozzarella di bufala Campana weet je zeker dat dit de traditionele zachte en romige witte kaas is!

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Courgette

30 g

Gele semi-gedroogde tomaten

1.5 sprig

Verse bladpeterselie

(May be present: Selderij)

32.5 g

Mesclun

90 g

Fusilli

(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

62.5 g

Buffelmozzarella

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories697 kcal
Energy (kJ)2916.2 kJ
Fat19 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate92 g
Dietary Fiber13 g
Protein32 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Knife
Large Bowl
Tall-Sided Pan
Plate

Cooking Steps

Snijd de groenten klein
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli. Snijd de rode ui in fijne halve ringen en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in dunne, halve plakken. Snijd de gele tomaten klein en bewaar de olie apart. Hak de peterselie grof en scheur de mesclun klein.

2

Meng de mesclun, gele tomaten en bladpeterselie in een saladekom.

3

Kook de fusilli, afgedekt, 9 minuten en giet daarna af.

Voeg de courgette toe en bak
4

Verhit de olijfolie in een wok, hapjespan of koekenpan en fruit de rode ui en knoflook 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de courgette toe en bak 4 – 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Scheur de buffelmozzarella klein en schep deze door de salade
5

Schep de fusilli, courgette en de achtergehouden olie van de gele tomaten naar smaak bij de groenten in de saladekom. Scheur de buffelmozzarella klein en schep deze door de salade.

6

Verdeel het gerecht over de borden.

Tip! Heb je champignons over van de preisoep? Bak deze dan mee met de courgette. Heb je nog pijnboompitten over of heb je deze nog in de voorraadkast? Rooster deze dan, zonder olie, goudbruin en garneer hiermee de maaltijd.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes