Skip to main content
Pompoen-geitenkaas-wellington
Pompoen-geitenkaas-wellington

Pompoen-geitenkaas-wellington

Met cranberrysaus, pastinaakpuree en hazelnoten

Of het gerecht nu is vernoemd naar de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington of de Duke of Wellington - beef wellington, ofwel ossenhaas in een krokant jasje van bladerdeeg, is een bijzondere klassieker die wat ons betreft ook een veggie-variant verdient! Deze winterse wellington met pompoen, hazelnoten en geitenkaas smaakt misschien nog wel lekkerder dan dat hij eruitziet.

Allergenen :
Noten
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Eieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 20 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Flespompoen

1 stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

60 gram

Champignons

5 gram

Verse rozemarijn en salie

10 gram

Hazelnoten

125 gram

Pastinaak

150 gram

Kruimige aardappelen

40 gram

Verse geitenkaas

⅓ rol(len)

Bladerdeeg

1 stuk(s)

Ei

2.5 gram

Verse tijm

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Bloedsinaasappel

1 tl

Gemalen kaneel

1 stuk(s)

Laurierblad

40 gram

Cranberrychutney

75 ml

Slagroom

20 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Rode wijnazijn

2 el

Olijfolie

1.5 el

Roomboter

1 tl

Honing

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)7171 kJ
Energie (kcal)1714 kcal
Vetten115 g
waarvan verzadigd53.6 g
Koolhydraten130 g
waarvan suikers55.7 g
Vezels20 g
Eiwitten29 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Oven
Ovenschaal
Koekenpan
Zeef
Bakpapier
Bakplaat
Pan met deksel
Aardappelstamper
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de pompoen, verwijder de draden en pitten en snijd de rest in kleine blokjes. Snijd de sjalot in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de champignons fijn en de salie en hazelnoten grof. Leg de pompoen in een ovenschaal en meng met de salie, de helft van de olijfolie, peper en zout. Bak 25-30 minuten in de oven. Besprenkel na 15 minuten met 1/2 tl honing per persoon. Laat daarna afkoelen.

Champignons bakken
2

Ris ondertussen de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd grof. Verwarm een koekenpan met 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur en voeg de knoflook en de champignons toe. Laat al het vocht uit de champignons in 12-15 minuten verdampen. Blus af met de rodewijnazijn en meng de rozemarijn door de champignons. Laat nog 2 minuten verdampen en laat afkoelen in een vergiet.

Sjalot bakken
3

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op laag vuur. Voeg de sjalot en de helft van de hazelnoten toe. Fruit de sjalot 3 minuten en voeg dan 1/2 tl honing per persoon en de zwarte balsamicoazijn toe. Laat de sjalot 10 minuten afgedekt zachtjes stoven, of tot de sjalot zacht is. Schil ondertussen de pastinaak en aardappel en snijd in grove stukken. Meng de sjalot, als deze klaar is, met de pompoen en de geitenkaas.

Wellington maken
4

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en pastinaak. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier en verdeel het champignonmengsel over 1/3 van het deeg, maar houd de zijkanten vrij. Leg het pompoenmengsel erop en rol het bladerdeeg eroverheen. Vouw de zijkant dicht en zorg dat er geen openingen meer zijn. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg met het ei. Bak de pompoen-geitenkaas-wellington 20 – 30 minuten in de oven, of tot hij mooi bruin is.

Cranberrysaus maken
5

Kook ondertussen de aardappelen en pastinaak, afgedekt, in 15-17 minuten gaar. Ris de blaadjes tijm van de takjes en snijd de appel in kleine blokjes. Pers de helft van de sinaasappel uit en schil de andere helft en snijd in blokjes. Verwarm een koekenpan met 1/2 el roomboter per persoon en bak de kaneel en het laurierblad 1/2 minuut. Roer de appel erdoor en laat in 4-5 minuten zacht worden. Voeg de cranberrychutney en 11/2 el bloedsinaasappelsap per persoon toe en laat de saus 3-5 minuten koken.

Serveren
6

Stamp de aardappelen en de pastinaak tot een gladde puree met een aardappelstamper. Voeg 1/2 el roomboter per persoon, de slagroom en de tijm toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng de blokjes bloedsinaasappel met de veldsla in een saladekom en breng op smaak met peper, zout en extra vierge olijfolie. Serveer de wellington samen met de pastinaakpuree, de cranberrysaus en de salade. Garneer met de rest van de hazelnoten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Spaghetti aglio olio met grana padano en romatrostomaten

Spaghetti aglio olio met grana padano en romatrostomaten

Een traditioneel pastagerecht met olijfolie en knoflook
Penne integrale met een saus van boerenkool en roomkaas

Penne integrale met een saus van boerenkool en roomkaas

Omdat boerenkool ook heerlijk smaakt bij pasta
Varkenshaasgyros met platbrood en zelfgemaakte tzatziki

Varkenshaasgyros met platbrood en zelfgemaakte tzatziki

Een traditioneel Grieks gerecht met malse varkenshaas
Wijtingfilet met paksoi, tomaat en gebakken rijst

Wijtingfilet met paksoi, tomaat en gebakken rijst

Een geurig rijstgerecht met knoflook, gember en rode peper
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Lekker zoet door de gedroogde abrikozen
Worst van Brandt & Levie met koolsalade en een bruin broodje

Worst van Brandt & Levie met koolsalade en een bruin broodje

Een zoete salade met wortel, appel en rozijnen
Koolvis met noedels, groenten en ananas-kerriechutney

Koolvis met noedels, groenten en ananas-kerriechutney

Met geroerbakte Chinese kool
Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst op een bedje van little gem
Risotto van parelgerst met pecorino en groenten

Risotto van parelgerst met pecorino en groenten

Met smaakvolle pruimtomaat
Salade met gerookte zalm, spruiten, ei en aardappelen

Salade met gerookte zalm, spruiten, ei en aardappelen

Met koudgerookte zalm en de eerste Hollandse spruiten van dit seizoen
Romige groentelasagne met aubergine en wilde spinazie

Romige groentelasagne met aubergine en wilde spinazie

Met een zelfgemaakte roomsaus
Platbroodpizza met gegrilde courgette, paddenstoelen en belegen kaas

Platbroodpizza met gegrilde courgette, paddenstoelen en belegen kaas

Een zelfgemaakte pizza met walnoten, verse knoflook en rozemarijn
Kokossoep met udonnoedels en pinda’s

Kokossoep met udonnoedels en pinda’s

Aziatische soep met verschillende Oosterse smaakmakers
Spaghetti integrale met gehaktballetjes en zelfgemaakte tomatensaus

Spaghetti integrale met gehaktballetjes en zelfgemaakte tomatensaus

Met een frisse salade met grana padano
Hollandse hutspot met bataat, scholfilet en Turkse yoghurt

Hollandse hutspot met bataat, scholfilet en Turkse yoghurt

Penne integrale met warmgerookte makreel, romatomaten en veldsla

Penne integrale met warmgerookte makreel, romatomaten en veldsla

Een Italiaanse pasta met zonnebloempitten
Fusilli met gevulde courgetterolletjes en grana padano

Fusilli met gevulde courgetterolletjes en grana padano

Met lekkere walnoten van onze notenboer Jan Gotjé
Jack’s witte tonijn met farfalle in cherrytomatensaus

Jack’s witte tonijn met farfalle in cherrytomatensaus

Een smaakvolle tomatensaus met verse tijm en zwarte balsamicoazijn
Kokos-pindarijst met Chinese kool en omelet

Kokos-pindarijst met Chinese kool en omelet

Je vult de omelet niet alleen met Chinese kool maar ook met choisam
Vispakketje met zalm en pastinaak-aardappelpuree

Vispakketje met zalm en pastinaak-aardappelpuree

Met verse bieslook door de puree voor een frisse smaak

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Surinaamse stijl kipcurry

Surinaamse stijl kipcurry

met ei, aardappelen en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met aardappelpartjes en taugé
Steak met Thaise stijl salade en pinda's

Steak met Thaise stijl salade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, aardappelen, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes