Skip to main content
Pompoen-geitenkaas-wellington
Pompoen-geitenkaas-wellington

Pompoen-geitenkaas-wellington

Met cranberrysaus, pastinaakpuree en hazelnoten

Of het gerecht nu is vernoemd naar de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington of de Duke of Wellington - beef wellington, ofwel ossenhaas in een krokant jasje van bladerdeeg, is een bijzondere klassieker die wat ons betreft ook een veggie-variant verdient! Deze winterse wellington met pompoen, hazelnoten en geitenkaas smaakt misschien nog wel lekkerder dan dat hij eruitziet.

Allergens:
Tree nuts
Milk
Gluten
Egg
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total1 hour 20 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

¼ unit

Flespompoen

1 unit

Sjalot

½ unit

Knoflookteen

60 g

Champignons

5 g

Verse rozemarijn en salie

10 g

Hazelnoten

125 g

Pastinaak

150 g

Kruimige aardappelen

40 g

Verse geitenkaas

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

1 unit

Ei

2.5 g

Verse tijm

½ unit

Appel

½ unit

Bloedsinaasappel

1 teaspoon

Gemalen kaneel

1 unit

Laurierblad

40 g

Cranberrychutney

75 milliliters

Slagroom

20 g

Veldsla

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

½ tablespoon

Rode wijnazijn

2 tablespoon

Olijfolie

1.5 tablespoon

Roomboter

1 teaspoon

Honing

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)7171 kJ
Calories1714 kcal
Fat115 g
Saturated Fat53.6 g
Carbohydrate130 g
Sugar55.7 g
Dietary Fiber20 g
Protein29 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Stove
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Strainer
Parchment Paper
Baking Sheet
Pan with Lid
Potato Masher
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de pompoen, verwijder de draden en pitten en snijd de rest in kleine blokjes. Snijd de sjalot in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de champignons fijn en de salie en hazelnoten grof. Leg de pompoen in een ovenschaal en meng met de salie, de helft van de olijfolie, peper en zout. Bak 25-30 minuten in de oven. Besprenkel na 15 minuten met 1/2 tl honing per persoon. Laat daarna afkoelen.

Champignons bakken
2

Ris ondertussen de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd grof. Verwarm een koekenpan met 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur en voeg de knoflook en de champignons toe. Laat al het vocht uit de champignons in 12-15 minuten verdampen. Blus af met de rodewijnazijn en meng de rozemarijn door de champignons. Laat nog 2 minuten verdampen en laat afkoelen in een vergiet.

Sjalot bakken
3

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op laag vuur. Voeg de sjalot en de helft van de hazelnoten toe. Fruit de sjalot 3 minuten en voeg dan 1/2 tl honing per persoon en de zwarte balsamicoazijn toe. Laat de sjalot 10 minuten afgedekt zachtjes stoven, of tot de sjalot zacht is. Schil ondertussen de pastinaak en aardappel en snijd in grove stukken. Meng de sjalot, als deze klaar is, met de pompoen en de geitenkaas.

Wellington maken
4

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en pastinaak. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier en verdeel het champignonmengsel over 1/3 van het deeg, maar houd de zijkanten vrij. Leg het pompoenmengsel erop en rol het bladerdeeg eroverheen. Vouw de zijkant dicht en zorg dat er geen openingen meer zijn. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg met het ei. Bak de pompoen-geitenkaas-wellington 20 – 30 minuten in de oven, of tot hij mooi bruin is.

Cranberrysaus maken
5

Kook ondertussen de aardappelen en pastinaak, afgedekt, in 15-17 minuten gaar. Ris de blaadjes tijm van de takjes en snijd de appel in kleine blokjes. Pers de helft van de sinaasappel uit en schil de andere helft en snijd in blokjes. Verwarm een koekenpan met 1/2 el roomboter per persoon en bak de kaneel en het laurierblad 1/2 minuut. Roer de appel erdoor en laat in 4-5 minuten zacht worden. Voeg de cranberrychutney en 11/2 el bloedsinaasappelsap per persoon toe en laat de saus 3-5 minuten koken.

Serveren
6

Stamp de aardappelen en de pastinaak tot een gladde puree met een aardappelstamper. Voeg 1/2 el roomboter per persoon, de slagroom en de tijm toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng de blokjes bloedsinaasappel met de veldsla in een saladekom en breng op smaak met peper, zout en extra vierge olijfolie. Serveer de wellington samen met de pastinaakpuree, de cranberrysaus en de salade. Garneer met de rest van de hazelnoten.

More delicious recipes with similar ingredients

Paddenstoelenrisotto van orzo met knapperige walnoten

Paddenstoelenrisotto van orzo met knapperige walnoten

met smaakvolle grana padano
Traditionele shakshuka met ei en feta

Traditionele shakshuka met ei en feta

Een Israëlisch gerecht met verse krulpeterselie
Lentesalade met couscous, feta en appel

Lentesalade met couscous, feta en appel

met munt, komkommer en geroosterde pompoenpitten
Aardappelrösti en salade met nectarine en geitenkaas uit de oven

Aardappelrösti en salade met nectarine en geitenkaas uit de oven

Met zoete balsamicodressing en knapperige pecannoten
Parelcouscoussalade met gegrilde halloumi

Parelcouscoussalade met gegrilde halloumi

Warme salade van parelcouscous met gele biet, cranberry’s en rozijnen
Radijsstamppot met runderworst, gebakken appel en sjalot

Radijsstamppot met runderworst, gebakken appel en sjalot

Extra in de 5-maaltijdenbox
Rodekoolstamppot met walnoten en gehaktballen

Rodekoolstamppot met walnoten en gehaktballen

Je draait zelf de gehaktballen!
Wijtingfilet met tomatentapenade, ratatouille en baguette

Wijtingfilet met tomatentapenade, ratatouille en baguette

Met een knapperig meergranenbroodje met een kruidige saus
Spaghetti aglio olio met grana padano en pijnboompitten

Spaghetti aglio olio met grana padano en pijnboompitten

Dit Italiaanse gerecht maak je af met roma-trostomaten en extra vierge olijfolie
Zalmfilet met regenboogkrieltjes en salade

Zalmfilet met regenboogkrieltjes en salade

Een kleurrijk gerecht met een romige saus
Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Met geraspte aardappelen voor meer gemak
Orzo met kabeljauw, champignons en prei

Orzo met kabeljauw, champignons en prei

Gegarneerd met pijnboompitten
Spaghetti bolognese met linzen, cherrytomaten en feta

Spaghetti bolognese met linzen, cherrytomaten en feta

Een combinatie van spaghetti uit Italië en feta uit Griekenland
Parelcouscoussalade met knapperige pecannoten

Parelcouscoussalade met knapperige pecannoten

Warme salade van parelcouscous met gele biet, cranberry’s en rozijnen
Preisoep met spinazie-kaasbroodje en frisse salade

Preisoep met spinazie-kaasbroodje en frisse salade

met Hollandse aardappeltjes
Spinazie-bataatcurry met pinda’s en frisse yoghurt

Spinazie-bataatcurry met pinda’s en frisse yoghurt

Extra in de 5-maaltijdenbox
Couscous met gegrilde groenten en fetablokjes

Couscous met gegrilde groenten en fetablokjes

Lauwwarme salade die je naar wens warm of koud kunt serveren
Sugarsnaps met kipfilet en geroosterde sesamzaad uit de wok

Sugarsnaps met kipfilet en geroosterde sesamzaad uit de wok

Extra in de 5-maaltijdenbox
Gemarineerde kipdrumsticks met Oosterse rijst en groenten

Gemarineerde kipdrumsticks met Oosterse rijst en groenten

De rijst krijgt een romige smaak door de kokosmarinade
Groene linzen met spinazie, bataat, feta en amandelen

Groene linzen met spinazie, bataat, feta en amandelen

Gezonde winterse maaltijd gegarneerd met verse koriander

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Cheesy Chicken Birria Tacos

Cheesy Chicken Birria Tacos

with roasted bell pepper, sour cream & tomato salsa
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes
Steak with Balsamic Strawberry Jus

Steak with Balsamic Strawberry Jus

over garlic mash with sweet apple sauerkraut

This week's must-try HelloFresh recipes

Roasted Chicken Thigh over Paella-Style Rice

Roasted Chicken Thigh over Paella-Style Rice

with parsley, oregano & salami
Cod in Garlic Butter Sauce

Cod in Garlic Butter Sauce

with braised leek & green beans
Surinamese-Style Chicken Curry

Surinamese-Style Chicken Curry

with egg, potatoes & stir-fried green beans
Pork & Eggplant Grain Bowl with Tahini Sauce

Pork & Eggplant Grain Bowl with Tahini Sauce

with crispy onions, cherry tomato salad & fresh herbs
Oyster Mushroom Wraps with Garlic Yogurt Sauce

Oyster Mushroom Wraps with Garlic Yogurt Sauce

with potato wedges, quick-pickled onion & cucumber
Creamy Lemon Spaghetti with Walnut-Basil Topping

Creamy Lemon Spaghetti with Walnut-Basil Topping

with mini Roma tomatoes, courgette & spinach
Veggie Cheeseburger on Ciabatta

Veggie Cheeseburger on Ciabatta

with potato wedges, cucumber salad & caramelised onion
Ratatouille Soup with Camembert Ciabatta

Ratatouille Soup with Camembert Ciabatta

with eggplant topping & fresh rosemary
DIY Cheesy Pizza

DIY Cheesy Pizza

pick 'n' mix toppings: BBQ sauce, Greek-style cheese & more!
Chicken Sausage Bowl with Lemon Mayonnaise

Chicken Sausage Bowl with Lemon Mayonnaise

with couscous, fresh herbs & courgette
Honeyed Goat's Cheese Pearls with Pesto Giant Couscous

Honeyed Goat's Cheese Pearls with Pesto Giant Couscous

with courgette, fennel & toasted pumpkin seeds
Hoisin Chicken Burger with Cucumber Slaw

Hoisin Chicken Burger with Cucumber Slaw

on a carrot bun with potato wedges & beansprouts
Steak with Thai-Style Salad & Peanuts

Steak with Thai-Style Salad & Peanuts

with sesame-lime dressing, purple carrot & brown rice
Pork Tenderloin with Parmigiano Endive Gratin

Pork Tenderloin with Parmigiano Endive Gratin

with creamy mustard sauce & tomato-arugula salad
Salmon with Mango Chutney Glaze

Salmon with Mango Chutney Glaze

over furikake rice with fresh dill & pickled onion
Marinated Steak with Courgette Ribbon Salad

Marinated Steak with Courgette Ribbon Salad

with arugula, potatoes, tomato & dill
Creamy Spinach Dahl with Fried Tofu

Creamy Spinach Dahl with Fried Tofu

over golden rice with cucumber yogurt sauce
Chicken over Fragrant Tagine-Style Stew

Chicken over Fragrant Tagine-Style Stew

with dried apricots, buttered almonds & Middle Eastern spices
Fillet of Cod over Creamy Fennel Risotto

Fillet of Cod over Creamy Fennel Risotto

with green beans, Parmigiano Reggiano & spinach
Chicken Breast with Hollandaise Sauce

Chicken Breast with Hollandaise Sauce

with green beans & rosemary baby potatoes