HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPaddenstoelenrisotto Van Orzo Met Knapperige Walnoten
topBanner
Paddenstoelenrisotto van orzo met knapperige walnoten

Paddenstoelenrisotto van orzo met knapperige walnoten

met smaakvolle grana padano

Lees meer

Voor dit gerecht gebruik je een mix van shiitake, oesterzwammen en kastanjechampignons. Wist je dat orzo een pastasoort in de vorm van rijst is? Houd de orzo op het laatste moment goed in de gaten en zorg ervoor dat deze niet te gaar wordt!

Allergenen :Glutenbevattende granenTarweEiMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
2
1
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
1
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Bosui

300 gram

Gemengde paddenstoelen

125 gram

Champignons

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen, TarweKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

75 gram

Geraspte grana padano

(BevatEi, Melk (inclusief lactose))

30 gram

Walnoten

(BevatNotenKan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)660 kcal
Energie (kJ)2761.44 kJ
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels9 g
Eiwitten27 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Mes
Pan
Lepel
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Snijd de bosui in fijne ringen. Snijd de paddenstoelen en champignons in plakken.

2

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut.

3

Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan.

4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de paddenstoelen en champignons 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bosui toe, breng op smaak met peper en zout en bak 2 minuten mee.

5

Voeg de paddenstoelen en de helft van de grana padano toe aan de orzo en verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de walnoten en overige grana padano.

Tip! De bosui wordt in dit gerecht vrij laat aan de paddenstoelen toegevoegd, zodat deze zijn pittige smaak behoudt. Liever de zachte smaak van bosui? Bak deze dan vanaf het begin mee met de paddenstoelen.