Skip to main content
Radijsstamppot met runderworst, gebakken appel en sjalot
Radijsstamppot met runderworst, gebakken appel en sjalot

Radijsstamppot met runderworst, gebakken appel en sjalot

Extra in de 5-maaltijdenbox

3.3
(862)

In deze verrassende stamppot gebruik je zowel de radijsjes zelf als het blad hiervan. De malse runderworst van het Hollands Weiderund geeft een heerlijke smaak aan de jus. Kijk op ons blog voor tips over het snijden van de Hollandse koolraap uit Friesland.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Koolraap

300 gram

Kruimige aardappelen

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Appel

¼ stuk(s)

Radijs

1 stuk(s)

Runderbraadworst

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)670 kcal
Energie (kJ)2803 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten77 g
Vezels10 g
Eiwitten35 g

Benodigdheden

Pan
Deksel
Grote pan
Mes
Bord

Instructies

1

Zet ongeveer 500 ml water per persoon in een grote pan met deksel op hoog vuur.

Snijd de koolraap klein
2

Schil de koolraap en snijd in blokjes van maximaal 1 cm. Voeg toe aan het water in de grote pan met deksel en breng afgedekt aan de kook.

3

Was ondertussen de aardappelen (eigenheimer) grondig en snijd klein. Voeg de aardappelen bij de koolraap, zorg dat alle ingrediënten net onder water staan en kook in 15 – 20 minuten gaar. Giet daarna af. Houd een klein gedeelte van het kookvocht apart.

Snipper de sjalot
4

Snipper ondertussen de sjalot. Snijd de appel, radijsjes en het radijsblad klein.

5

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de runderworst 12 minuten rondom.

6

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en bak de sjalot 2 minuten op matig vuur. Voeg de helft van de appel toe en bak 4 minuten op middelhoog vuur. Bak de radijs na 2 minuten mee en breng op smaak met peper en zout. Zet daarna het vuur uit.

Stamp tot een stamppot
7

Stamp ondertussen de aardappelen en knolselderij met de roomboter, melk en/of achtergehouden kookvocht tot een grove stamppot. Voeg de radijs met appel toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Voeg daarna het radijsblad toe.

8

Maak naar wens een jus: voeg de runderworst toe aan de stamppot en houd afgedekt warm. Schenk een scheutje kokend water of kookvocht van de aardappelen in de koekenpan en roer goed over de bodem van de pan. Voeg eventueel een extra klontje roomboter toe en bestrooi met peper en zout.

Ganeer met de achtergehouden appel en serveer
9

Verdeel de radijsstamppot over de borden. Garneer met de achtergehouden appel en serveer met de runderworst.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders