HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSpaghetti Bolognese Met Linzen, Cherrytomaten En Feta
topBanner
Spaghetti bolognese met linzen, cherrytomaten en feta

Spaghetti bolognese met linzen, cherrytomaten en feta

Een combinatie van spaghetti uit Italië en feta uit Griekenland

Lees meer

Dit vegetarische gerecht is rijk aan eiwitten. Zowel de pompoenpitten als de feta en linzen bevatten deze gezonde voedingsstof. Daarnaast bevat de spaghetti integrale meer vezels dan gewone spaghetti!

Allergenen :Melk (inclusief lactose)Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

80 gram

Linzen

15 gram

Pompoenpitten

(Kan bevattenNoten, Sesamzaad, Pinda's)

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Peen

1 tl

Gedroogde oregano

1 blik(ken)

Tomatenpuree

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

180 gram

Spaghetti

(BevatGlutenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

stuk(s)

Zwarte balsamicoazijn

1.5 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)727 kcal
Energie (kJ)3042 kJ
Vetten18.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten99 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels22 g
Eiwitten31 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan
Grote pan
Mes
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Meng de linzen met een snufje zout en 200 ml water per persoon in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 25 minuten op middelmatig vuur koken.

2

Kook ondertussen 500 ml water per persoon in een andere pan met deksel voor de spaghetti. Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

3

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de cherrytomaten doormidden en de peen heel klein.

4

Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan met deksel en bak de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de peen, oregano en tomatenpuree toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg 100 ml kokend water per persoon toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de zwarte balsamicoazijn, suiker en peper toe. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de cherrytomaten en eventueel extra water toe.

5

Verkruimel ondertussen de feta en kook de spaghetti, afgedekt, 9 minuten. Giet daarna af.

6

Voeg de linzen toe aan de wok of hapjespan (zie ook de tip). Breng op smaak met peper, zout en/of extra balsamicoazijn en verhit 1 minuut. Voeg daarna de spaghetti integrale en de helft van de feta toe aan de wok of hapjespan.

7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pompoenpitten en overige feta. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

Tip! De linzen hebben nog een bite na 25 minuten koken. Kook ze nog 5 – 10 minuten langer voor zachtere linzen.