Groene linzen met spinazie, bataat, feta en amandelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groene linzen met spinazie, bataat, feta en amandelen

Groene linzen met spinazie, bataat, feta en amandelen

Gezonde winterse maaltijd gegarneerd met verse koriander

De Griekse feta van de familie Hrysafi van het eiland Limnos is een stevige en geurige feta van 85% schapenmelk en 15% geitenmelk. De feta is speciaal voor voor HelloFresh door familie Hrysafi gemaakt in Griekenland. De amandelen, rijk aan vitamine E, geven een knapperige bite aan dit gerecht.

Allergenen :
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

40 gram

Groene linzen

½ blik(ken)

Tomatenblokjes

20 gram

Amandelen

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Zoete aardappel

37.5 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 takje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

200 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)581 kcal
Energie (kJ)2431 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten42 g
waarvan suikers0 g
Vezels16 g
Eiwitten27 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan
Mes
Bord

Instructies

Meng de linzen met de tomatenblokjes en water
1

Meng de linzen met de tomatenblokjes en 150 ml water per persoon in een pan met deksel. Bestrooi met peper en zout en breng afgedekt aan de kook. Kook de linzen in 20 – 25 minuten op laag vuur droog.

2

Hak ondertussen de amandelen grof. Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de amandelen, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

Hak de koriander grof
3

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Schil de bataat en snijd in blokjes van ongeveer een ½ cm. Verkruimel de feta en hak de koriander grof.

4

Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan en bak de bataat en knoflook, afgedekt, 12 minuten op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5

Scheur vervolgens de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan en laat al roerende op middelhoog vuur slinken. Voeg tussendoor de zwarte balsamicoazijn toe.

6

Schep de linzen, de helft van de feta en het grootste deel van de koriander bij de bataat en spinazie en verhit nog 1 minuut of tot het meeste overtollige vocht is verdampt.

Verdeel het gerecht over de borden
7

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de amandelen, overige feta en overige koriander. Tip! Na 20 minuten hebben de linzen nog een bite. Heb je ze liever zacht? Kook de linzen dan 10 minuten langer. Heb je kookroom over van de orzo? Roer dan op het laatste moment 1 el per persoon door het gerecht.