Skip to main content
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn

Probeer vandaag iets nieuws door een twist te geven aan een oude klassieker: ratatouille! Deze soep zit vol met dezelfde zomergroenten en is net zo lekker als het gerecht waar hij op geïnspireerd is.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Rogge
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

¼ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

40 gram

Franse camembert

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat: Gluten, Rogge, Tarwe Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

25 gram

Roomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 takje(s)

Verse rozemarijn

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 gram

Passata

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

1.5 el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

350 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2797 kJ
Energie (kcal)669 kcal
Vetten34.7 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten63.6 g
waarvan suikers21.6 g
Vezels13.7 g
Eiwitten21.5 g
Zout3.1 g
Potassium393.8 mg
Calcium49.1 mg
Iron1.3 mg

Benodigdheden

Soeppan
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon.
  • Snijd de knoflook in plakjes en de courgette in blokjes.
  • Snijd de puntpaprika in repen en de ui in halve ringen.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan op hoog vuur. Bak de knoflook, ui, courgette en puntpaprika 4 - 5 minuten. Roer regelmatig door.
Ciabatta bakken
2
  • Blus af met de wittewijnazijn en roer de passata, de Italiaanse kruidenmix en de bouillon erdoor. Breng aan de kook en laat 8 - 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Snijd de ciabatta open en leg op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en bak 3 - 4 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de camembert in plakjes.
Aubergine bakken
3
  • Beleg de ciabatta met de camembert, bestrooi met de rozemarijn en bak nog 3 - 4 minuten in de oven.
  • Besprenkel de ciabatta met camembert met de honing.
  • Snijd ondertussen de aubergine in blokjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Breng de aubergine op smaak met peper en zout. Bak 6 - 8 minuten, of tot de aubergine gaar is. Schep regelmatig om.
Serveren
4
  • Voeg de roomkaas toe aan de soep.
  • Pureer met een staafmixer tot de gewenste dikte, of laat het mixen eventueel achterwege. Voeg eventueel een scheutje water toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de soep in kommen. Garneer met de gebakken aubergine en serveer de ciabatta ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders