HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOrzo Met Kabeljauw, Champignons En Prei
topBanner
Orzo met kabeljauw, champignons en prei

Orzo met kabeljauw, champignons en prei

Gegarneerd met pijnboompitten

Lees meer

Er bestaan verschillende benamingen voor kabeljauw. Zo worden jonkies gul genoemd en staat gedroogde kabeljauw bekend als stokvis. De meest bekende variant, gefrituurd, heet kibbeling. In dit gerecht bak je de kabeljauw. In combinatie met de zoet gesmoorde prei en zachte orzo smaakt dit visje heerlijk!

Allergenen :Glutenbevattende granenTarweVisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
2
1
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
1
3
4
5
6

15 gram

Pijnboompitten

(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

1 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Prei

125 gram

Champignons

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen, TarweKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

200 gram

Kabeljauwstukken

(BevatVis)

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)551 kcal
Energie (kJ)2305.384 kJ
Vetten14.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels9 g
Eiwitten33 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan
Mes
Grote pan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

2

Snipper ondertussen de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de prei in fijne ringen en de champignons in plakken.

3

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de helft van de sjalot 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 10 minuten. Roer tussendoor 1 – 2 keer goed over de bodem.

4

Verhit de overige roomboter in de wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook en overige sjalot 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de prei en 1 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en laat, afgedekt, 5 minuten smoren. Voeg daarna de champignons toe en bak, zonder deksel, 4 – 5 minuten op middelhoog vuur.

5

Dep ondertussen met keukenpapier de kabeljauw droog. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauwstukken 3 minuten aan elke kant en breng op smaak met peper en zout.

6

Voeg de orzo toe aan de prei en breng op smaak met peper en zout.

7

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de pijnboompitten en serveer met de kabeljauw.

Tip! Houd de orzo goed in de gaten. Deze lijkt in het begin heel langzaam te garen, maar na 8 minuten kan het ineens snel gaan. Roer 1 – 2 keer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.