HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSpinazie Bataatcurry Met Pinda’s En Frisse Yoghurt
topBanner
Spinazie-bataatcurry met pinda’s en frisse yoghurt

Spinazie-bataatcurry met pinda’s en frisse yoghurt

Extra in de 5-maaltijdenbox

Lees meer

Yoghurt bestaat al een lange tijd en is afkomstig uit Azië. Waarschijnlijk is het per toeval en uit nood ontstaan, doordat melk bewaren nauwelijks mogelijk was door de hoge temperaturen. De Turkse yoghurt in dit gerecht heeft een romige smaak en is vrij vol van structuur. Perfect voor bij deze curry!

Allergenen :Pinda'sMelk (inclusief lactose)EiSulfietSelderijMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Basmatirijst

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

300 gram

Zoete aardappel

150 ml

Kokosmelk

300 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

4 takje(s)

Verse koriander

25 gram

Pinda's

(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesam)

2 el

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei, Sulfiet)

4 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

⅖ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3217 kJ
Energie (kcal)769 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten107 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels10 g
Eiwitten18 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Pan
Mes
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 200 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, 12 minuten. Giet daarna, als het nodig is, af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Schil de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Roer de kokosmelk goed door (zie tip).

3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bataat en currykruiden toe en bak 1 minuut mee.

4

Voeg vervolgens de kokosmelk en 25 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Breng afgedekt aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.

5

Scheur ondertussen de spinazie klein. Hak de koriander fijn en hak de pinda’s grof. Voeg de spinazie toe aan de bataat, laat slinken en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de rijst over de borden en verdeel de curry over de rijst. Voeg de Turkse yoghurt toe en garneer met de pinda’s en koriander.

Tip! De kokosmelk kan eventueel klonten vormen. Dit betekent niet dat de melk niet meer goed is. De klonten zijn de vetbestanddelen van de kokosmelk die voor een extra volle smaak zorgen.

Wees zuinig met het toevoegen van water. Uit de spinazie komt namelijk ook al veel vocht. Voeg liever iets minder toe en voeg later eventueel extra water toe. Is de curry toch te waterig? Zet deze dan zonder deksel op hoog vuur en laat overtollig vocht verdampen.