Hutspot is de naam voor een stamppot (in Vlaanderen ook wel stoemp genoemd) met wortels. Voor een extra zoete smaak zit er dit keer ook bataat in. Dit is een zoete aardappel die net zoals wortel oranje van kleur is.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
200 gram
Kruimige aardappelen
150 gram
Zoete aardappel
150 gram
Peen
1 stuk(s)
Scholfilet
(Bevat: Vis)
2 takje(s)
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten: Selderij)
2 el
Labne
(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)
1 el
Roomboter
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
¼ stuk(s)
Groentebouillonblokje
½ el
Zonnebloemolie
scheutje
Melk
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Breng 150 ml water per persoon aan de kook.
Snipper de ui. Schil de aardappelen (irene) en bataat en snijd beide in blokjes van 1 cm.
Verhit de helft van de roomboter in een grote pan met deksel en fruit de ui 3 minuten op laag vuur. Voeg de aardappelen, bataat, winterpeen en het gekookte water toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en kook, afgedekt, in 15 minuten droog. Roer regelmatig door en haal in de laatste 5 minuten de deksel van de pan.
Verhit als de hutspot bijna klaar is de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de scholfilet aan beide kanten 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Bestrooi met peper en zout.
Stamp de aardappelen, bataat en winterpeen tot een grove stamppot. Voeg de overige roomboter en een klein scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met de mosterd, peper en zout.
Verdeel de hutspot over de borden. Serveer met de scholfilet. Scheur de peterselie klein boven de maaltijd en garneer met de Turkse yoghurt.