Vispakketje met zalm en pastinaak-aardappelpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vispakketje met zalm en pastinaak-aardappelpuree

Vispakketje met zalm en pastinaak-aardappelpuree

Met verse bieslook door de puree voor een frisse smaak

Pastinaak: een echte herfstgroente! Je leest er alles over in het HelloFresh-magazine. Dit keer gebruik je het door de puree die je serveert met een vispakketje. Wil je weten hoe je precies het perfecte vispakketje maakt? Je hoeft hier geen sterrenchef voor te zijn: wij leggen het stap voor stap uit op ons blog.

Labels:
Bron van eiwitten
Bron van vezels
Kindvriendelijk
Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

150 gram

Pastinaak

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Knoflookteen

3 stuk(s)

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Zalmfilet met huid

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)654 kcal
Energie (kJ)2736 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers0 g
Vezels14 g
Eiwitten30 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Oven
Pan
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen en pastinaak.

Snijd de overige pastinaak in repen
2

Schil de aardappelen (melody) en snijd in blokjes van 1 cm. Schil de pastinaak, snijd de helft van de pastinaak in blokjes van 1 cm en de overige pastinaak in dunne repen. Snijd de prei in dunne repen. Snijd de knoflook in dunne plakken. Knip of snijd de bieslook fijn.

3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de pastinaakrepen, afgedekt, 8 minuten op laag vuur. Voeg na 4 minuten de prei toe. Breng op smaak met peper en zout.

4

Kook ondertussen de aardappelen en pastinaakblokjes in de pan met deksel in 15 - 20 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Leg bovenop de zalm de knoflook
5

Verdeel de pastinaak en prei over 1 vel aluminiumfolie per persoon. Leg daar bovenop de zalmfilet en de knoflook. Besprenkel met de overige olijfolie, witte wijnazijn, peper en zout. Vouw de vispakketjes goed dicht en bak 15 minuten in de oven.

Stamp de aardappelen tot een fijne puree
6

Stamp de aardappelen en pastinaak tot een fijne puree. Voeg de roomboter en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg de helft van de bieslook toe aan de puree.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
7

Verdeel de aardappel-pastinaakpuree over de borden. Leg op elk bord een vispakketje en garneer met de overige bieslook.