
Vispakketje met zalm en pastinaak-aardappelpuree
Met verse bieslook door de puree voor een frisse smaak
Pastinaak: een echte herfstgroente! Je leest er alles over in het HelloFresh-magazine. Dit keer gebruik je het door de puree die je serveert met een vispakketje. Wil je weten hoe je precies het perfecte vispakketje maakt? Je hoeft hier geen sterrenchef voor te zijn: wij leggen het stap voor stap uit op ons blog.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
250 gram
Aardappelen
150 gram
Pastinaak
½ stuk(s)
Prei
½ stuk(s)
Knoflookteen
3 stuk(s)
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Zalmfilet met huid
(Bevat Vis)
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
1 tl
Wittewijnazijn
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
scheutje
Melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen en pastinaak.

Schil de aardappelen (melody) en snijd in blokjes van 1 cm. Schil de pastinaak, snijd de helft van de pastinaak in blokjes van 1 cm en de overige pastinaak in dunne repen. Snijd de prei in dunne repen. Snijd de knoflook in dunne plakken. Knip of snijd de bieslook fijn.
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de pastinaakrepen, afgedekt, 8 minuten op laag vuur. Voeg na 4 minuten de prei toe. Breng op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen de aardappelen en pastinaakblokjes in de pan met deksel in 15 - 20 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Verdeel de pastinaak en prei over 1 vel aluminiumfolie per persoon. Leg daar bovenop de zalmfilet en de knoflook. Besprenkel met de overige olijfolie, witte wijnazijn, peper en zout. Vouw de vispakketjes goed dicht en bak 15 minuten in de oven.

Stamp de aardappelen en pastinaak tot een fijne puree. Voeg de roomboter en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg de helft van de bieslook toe aan de puree.

Verdeel de aardappel-pastinaakpuree over de borden. Leg op elk bord een vispakketje en garneer met de overige bieslook.