HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKokossoep Met Udonnoedels En Pinda’s
topBanner
Kokossoep met udonnoedels en pinda’s

Kokossoep met udonnoedels en pinda’s

Aziatische soep met verschillende Oosterse smaakmakers

Lees meer

Thomas heeft voor deze soep gekozen, omdat er hele specifieke Aziatische smaken in naar voren komen. De venkel die gebruikt wordt heeft een anijsachtige smaak, wat goed past bij de sterke smaak van gember. De verse udonnoedels zijn net wat dikker dan de gewone noedels, waardoor het een heerlijk stevige soep wordt.

Allergenen :Glutenbevattende granenEiPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 gram

Paksoi

1 stuk(s)

Venkel

200 ml

Kokosmelk

200 gram

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

30 gram

Pinda's

(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesam)

Zelf toevoegen

600 ml

Groentebouillon

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)610 kcal
Energie (kJ)2552 kJ
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten40 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels8 g
Eiwitten20 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Pan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de paksoi klein en houd de witte delen apart van de groene delen van de paksoi. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in fijne plakken.

2

Verhit de zonnebloemolie in een grote wok of soeppan met deksel en fruit de gember, rode peper en knoflook 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de venkel toe en bak 1 minuut mee.

3

Roer de kokosmelk goed door, voeg de kokosmelk en bouillon toe en breng al roerende aan de kook. Dek de pan af en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.

4

Voeg halverwege de witte delen van de paksoi toe aan de soep en in de laatste 2 minuten de groene delen en de udonnoedels. Breng op smaak met peper en zout.

5

Zorg ondertussen dat het ei net onder water staat in een steelpan of kleine pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook in 5 – 6 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water en pel het ei.

6

Snijd het ei doormidden en hak de pinda’s grof. Verdeel de kokossoep over de soepkommen. Leg het ei in het midden van de soep en garneer met de pinda’s.