HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPlatbroodpizza Met Gegrilde Courgette, Paddenstoelen En Belegen Kaas
topBanner
Platbroodpizza met gegrilde courgette, paddenstoelen en belegen kaas

Platbroodpizza met gegrilde courgette, paddenstoelen en belegen kaas

Een zelfgemaakte pizza met walnoten, verse knoflook en rozemarijn

Lees meer

Deze pizza is supergemakkelijk te maken! We hebben ervoor gekozen om Libanees platbrood te gebruiken als bodem, waardoor je de pizza kort hoeft af te bakken. Bovendien hebben we gekozen voor verse knoflook. Verse knoflook smaakt minder sterk dan gedroogde knoflook. Een teentje per persoon lijkt veel, maar bij verse knoflook is dat geen probleem!

Labels:KindvriendelijkLekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Verse knoflook

1 stuk(s)

Courgette

2 stuk(s)

Champignons

½ stuk(s)

Passata

4 stuk(s)

Wit platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

100 gram

Belegen kaasplakken

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 gram

Walnoten

(BevatNotenKan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

2 tl

Gedroogde rozemarijn

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2870.224 kJ
Energie (kcal)686 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels7 g
Eiwitten29 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grillpan
Koekenpan
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2
  1. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette en de champignons in dunne plakken.
3

Verhit de olijfolie in een grill- of koekenpan op hoog vuur en gril of bak de courgetteplakken 2 minuten aan beide kanten.

4

Meng de tomatenpassata met de knoflook in een kom. Smeer de eerste 2 platbroden in met de tomatenpassata. Verdeel vervolgens een deel van de knoflook, courgette en champignons over de pizza. Bestrooi met belegen kaas, walnoten, rozemarijn, peper en zout.

5

Bak de platbroodpizza’s op een ovenrooster met bakpapier ongeveer 7 – 8 minuten in de oven, of totdat ze mooi bruin kleuren.

6

Beleg ondertussen de volgende 2 platbroden en herhaal de handelingen.

7

Verdeel de platbroodpizza’s over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.