Wijtingfilet met paksoi, tomaat en gebakken rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wijtingfilet met paksoi, tomaat en gebakken rijst

Wijtingfilet met paksoi, tomaat en gebakken rijst

Een geurig rijstgerecht met knoflook, gember en rode peper

Deze week combineer je wijting, gevangen voor de kust van Schotland en aangevoerd in het pittoreske Peterhead, met Surinaamse rijst. Deze rijst staat bekend om zijn extra lange korrel. De rijst kookt mooi droog. Meer weten over rijst? We hebben 10 verschillen pp een rijtje gezet op ons blog.

Labels:
Pittig
Allergenen :
Selderij
Mosterd
Vis
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Surinaamse rijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Paksoi

1.5 stuk(s)

Tomaat

2 takje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

1.5 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

1 stuk(s)

Wijtingfilet met huid

(Bevat Vis)

10 gram

Pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

1.5 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)628 kcal
Energie (kJ)2628 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers0 g
Vezels4 g
Eiwitten80 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Koekenpan
Bord

Instructies

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de Surinaamse rijst toe en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Roer af en toe door. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de tomaat klein
2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Snijd de groene bladeren en het witte deel van de paksoi klein en bewaar apart van elkaar. Snijd de tomaat klein. Snijd of hak de koriander fijn.

Voeg de witte delen van de paksoi toe
3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook, gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg het witte deel van de paksoi toe, bestrooi met peper en zout naar smaak en roerbak 5 minuten op middelmatig vuur. Voeg daarna de tomaat en currykruiden toe en roerbak nog 1 minuut.

4

Voeg vervolgens de rijst toe en roerbak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de laatste 2 minuten het groene deel van de paksoi toe.

Bak de wijtingfilet
5

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de wijtingfilet 2 - 3 minuten aan elke kant. Bestrooi naar smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de rijst over de borden en serveer met de wijtingfilet. Garneer het gerecht met de pinda’s en koriander.