HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPenne Integrale Met Een Saus Van Boerenkool En Roomkaas
topBanner
Penne integrale met een saus van boerenkool en roomkaas

Penne integrale met een saus van boerenkool en roomkaas

Omdat boerenkool ook heerlijk smaakt bij pasta

Lees meer

We vonden het tijd voor iets anders dan de standaard boerenkoolstamppot; boerenkool smaakt ook heerlijk bij pasta. Boerenkool is ideaal voor de gezondheid. Het is namelijk rijk aan vitamine K, bètacaroteen, vitamine B6 en veel vezels. Lees verder op ons blog om te lezen welke voedingsstoffen waar goed voor zijn.

Labels:KindvriendelijkLekker snelVeggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

100 gram

Kruidenroomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

180 gram

Volkoren penne

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

1 stuk(s)

Rode paprika

Boerenkool, gesneden

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3217.496 kJ
Energie (kcal)769 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels12 g
Eiwitten23 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan
Wok
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de penne.

2

Snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd in repen.

3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit ⅔ van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 5 minuten op laag vuur. Voeg de boerenkool, in delen, toe en laat al roerende in 10 minuten slinken. Voeg de kruidenroomkaas toe. Breng op smaak met peper en zout en voeg 1 – 2 el water per persoon toe als de saus te droog is.

5

Kook ondertussen de penne, afgedekt, 9 – 10 minuten en giet daarna af. Voeg de penne toe aan de wok of hapjespan met boerenkool en verhit nog 1 minuut. Breng verder op smaak met peper en zout.

6

Verhit de overige olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur en bak de paprikarepen 5 - 6 minuten.

7

Verdeel het penne en de paprikarepen over de borden en garneer met de zonnebloempitten. Besprenkel naar smaak met extra olijfolie.