HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKokos Pindarijst Met Chinese Kool En Omelet
topBanner
Kokos-pindarijst met Chinese kool en omelet

Kokos-pindarijst met Chinese kool en omelet

Je vult de omelet niet alleen met Chinese kool maar ook met choisam

Lees meer

Dit recept is gebaseerd op een van de populairste recepten van 2014, maar bevat nu bijvoorbeeld ook kokosrasp. Dit wordt gemaakt van het vruchtvlees van de kokosnoot. Voordat de kokosrasp in jouw box belandt wordt het vruchtvlees gewassen, gepasteuriseerd, geraspt en gedroogd. Lees het hele verhaal op ons blog!

Labels:Bron van vezelsLekker snelPittigVeggie
Allergenen :Pinda'sEiGlutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Rode peper

½ cm

Verse gember

300 gram

Chinese kool

150 gram

Choisam

3 takje(s)

Verse koriander

30 gram

Pinda's

(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesam)

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

2 stuk(s)

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

15 gram

Kokosrasp

(Kan bevattenNoten, Sesam, Pinda's)

Zelf toevoegen

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)741 kcal
Energie (kJ)3100.344 kJ
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels8 g
Eiwitten25 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Pan
Bord
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de basmatirijst, afgedekt, 9 - 10 minuten. Giet indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper, schil de gember en snijd beide fijn. Snijd de Chinese kool klein. Verwijder de steelaanzet van de choisam en snijd klein. Snijd of hak de koriander klein en hak de pinda’s grof.

3

Kluts de eieren met een scheutje melk in een kom met peper en zout. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak per persoon 1 omelet. Haal uit de pan en houd warm tussen 2 borden.

4

Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de helft van de rode peper, de gember, Chinese kool en sojasaus 4 minuten op hoog vuur. Voeg de choisam toe en roerbak nog 2 minuten.

5

Smelt de roomboter in een andere wok of hapjespan op middelmatig vuur en bak de kokosrasp, pinda’s en overige rode peper 1 minuut. Voeg de gekookte basmatirijst toe en roerbak 2 minuten op hoog vuur.

6

Leg op elk bord een omelet, schep de groenten erover en vouw de omelet dubbel. Serveer met de kokos-pindarijst. Garneer het gerecht met de koriander.