Kokos-pindarijst met Chinese kool en omelet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kokos-pindarijst met Chinese kool en omelet

Kokos-pindarijst met Chinese kool en omelet

Je vult de omelet niet alleen met Chinese kool maar ook met choisam

Dit recept is gebaseerd op een van de populairste recepten van 2014, maar bevat nu bijvoorbeeld ook kokosrasp. Dit wordt gemaakt van het vruchtvlees van de kokosnoot. Voordat de kokosrasp in jouw box belandt wordt het vruchtvlees gewassen, gepasteuriseerd, geraspt en gedroogd. Lees het hele verhaal op ons blog!

Labels:
Bron van vezels
•Pittig
•Veggie
Allergenen :
Pinda's
•Eieren
•Gluten
•Soja
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Basmatirijst

¼ stuk(s)

Rode peper

¼ cm

Verse gember

150 gram

Chinese kool

75 gram

Choisam

2 takje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 stuk(s)

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

10 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)741 kcal
Energie (kJ)3100 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten25 g
Zout0 g

Benodigdheden

•Deksel
•Pan
•Bord
•Koekenpan

Instructies

1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de basmatirijst, afgedekt, 9 - 10 minuten. Giet indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de choisam klein
2

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper, schil de gember en snijd beide fijn. Snijd de Chinese kool klein. Verwijder de steelaanzet van de choisam en snijd klein. Snijd of hak de koriander klein en hak de pinda’s grof.

Maak per persoon een omelet
3

Kluts de eieren met een scheutje melk in een kom met peper en zout. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak per persoon 1 omelet. Haal uit de pan en houd warm tussen 2 borden.

Voeg de choisam toe en bak nog 2 minuten
4

Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de helft van de rode peper, de gember, Chinese kool en sojasaus 4 minuten op hoog vuur. Voeg de choisam toe en roerbak nog 2 minuten.

5

Smelt de roomboter in een andere wok of hapjespan op middelmatig vuur en bak de kokosrasp, pinda’s en overige rode peper 1 minuut. Voeg de gekookte basmatirijst toe en roerbak 2 minuten op hoog vuur.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Leg op elk bord een omelet, schep de groenten erover en vouw de omelet dubbel. Serveer met de kokos-pindarijst. Garneer het gerecht met de koriander.