HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTomaat Paprikasoep Met Parelcouscous En Knoflook Soepstengels
topBanner
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Lekker zoet door de gedroogde abrikozen

Lees meer

De gedroogde abrikozen geven deze soep een zoete smaak. Dit wordt versterkt door de dragon. Dit kruid smaakt namelijk een beetje naar drop en anijs. Dragon wordt veel gebruikt in de Franse keuken.

Labels:Bron van vezelsNotenvrijVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

4 stuk(s)

Pruimtomaat

1 stuk(s)

Rode paprika

50 gram

Gedroogde abrikozen

8 leaves

Verse dragon

(Kan bevattenSelderij)

85 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

2 stuk(s)

Bruine ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk)

4 el

Crème fraîche

(BevatMelk)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)653 kcal
Energie (kJ)2732 kJ
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels10 g
Eiwitten14 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Deksel
Grote pan
Pan
Staafmixer
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 300 ml water per persoon.

2

Snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat, paprika en abrikozen klein. Snijd of hak de dragon fijn.

3

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en helft van de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomaat, paprika en abrikozen toe en bak al roerende 2 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg 200 ml water per persoon toe. Kook de soep, afgedekt, 20 minuten.

4

Breng in een pan met deksel 100 ml water per persoon aan de kook en kook hierin de parelcouscous, afgedekt, in 10 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

5

Snijd de ciabatta doormidden en vervolgens in drie repen. Besprenkel op een bakplaat met bakpapier de repen met de overige olijfolie en knoflook. Bak 6 - 8 minuten in de oven.

6

Haal de soeppan van het vuur. Voeg 1 el crème fraîche per persoon toe en pureer met een staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen.

7

Voeg de parelcouscous toe aan de soep.

8

Verdeel de soep over de kommen, garneer met de overige crème fraîche en de dragon en serveer met de knoflook-soepstengels.