Skip to main content
Veggie cheeseburger met ciabatta
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui

Hoewel het er ouderwets uitziet, is ciabatta moderner dan je zou denken. Het broodje werd voor het eerst ontwikkeld in 1982 door Arnaldo Cavallari. De naam betekent pantoffel in het Italiaans omdat het de vorm heeft van een pantoffel!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Rogge
Tarwe
Gerst
Soja
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd21 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ head

Botersla

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat: Gluten, Rogge, Tarwe Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Rode ui

200 gram

Aardappelen

¼ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Lecker Burgerlijk van de Vegetarische Slager®

(Bevat: Tarwe, Gerst, Soja Kan bevatten: Ei, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Haver, Rogge)

½ stuk(s)

Mini-komkommer

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

[Plantaardige] roomboter

¾ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

25 ml

Water voor de aardappelen

½ tl

Mosterd

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4072 kJ
Energie (kcal)973 kcal
Vetten50.7 g
waarvan verzadigd15.4 g
Koolhydraten95.1 g
waarvan suikers18.7 g
Vezels18.2 g
Eiwitten29.7 g
Zout3 g
Potassium336 mg
Calcium50 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Rasp
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bak het broodje 8 - 10 minuten in de oven.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van ongeveer 2 cm.
  • Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Dressing maken
2
  • Snijd de ui in halve ringen. Rasp de wortel met een grove rasp.
  • Houd 2 bladen van de sla per persoon apart om later het broodje mee te beleggen. Snijd de overige botersla grof en voeg toe aan een saladekom.
  • Snijd de citroen in 6 partjes.
  • Meng in een kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el mayonaise en het sap van 1 citroenpartje. Breng op smaak met peper en zout.
Burger bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg 1/2 el honing per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schuif de ui naar een kant van de pan om ruimte te maken voor de burger. Voeg de burger toe aan de pan en bak in 2 - 3 minuten per kant goudbruin.
Serveren
4
  • Snijd het broodje open en besmeer met de overige mayonaise.
  • Beleg met de achtergehouden slabladeren, de burger, de gekaramelliseerde ui en de helft van de kaas.
  • Voeg de dressing, wortel, aardappelen en de overige kaas toe aan de saladekom en meng met de sla.
  • Verdeel de salade en de vegetarische cheeseburger over de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders